Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає його законопроект про заборону відпускати під заставу осіб, які підозрюються в корупції. «Щоб такі категорії громадян, як держслужбовці першого і другого рангів, судді, прокурори, правоохоронці, в разі обґрунтованих звинувачень щодо корупційних дій не мали права виходити під заставу. Кожне звільнення злочинця під заставу викликає обурення суспільства, і я, як Президент, не можу на це не реагувати», — сказав він в інтерв’ю телеканалу «1+1».
Також глава держави повідомив, що досягнуто домовленості щодо розгляду питання про скасування депутатської та суддівської недоторканності. Він назвав неприпустимим той факт, що обґрунтовано звинувачувані судді і депутати за той час, поки парламент розглядає питання скасування їхньої недоторканності, мають можливість втекти за кордон. «Це звучить як попередження, що треба втікати, поки є недоторканними. Ми не можемо миритися з цим. Мають бути нарешті проголосовані зміни до Конституції, які вже розглянуті Конституційним Судом, щодо скасування депутатської і суддівської недоторканності», — зазначив П. Порошенко.
Петро Порошенко наголосив, що в питанні боротьби з коруп-цією правоохоронні органи та держава перейшли від законодавчого забезпечення та створення умов для ефективної роботи до реальних кроків. «Хоч би як це важко було, хоч би який опір ми бачили, ми перейшли вже від законодавчого забезпечення до конкретних, практичних, прямих дій щодо боротьби з корупцією. Упевнений, що ми переможемо, бо цього хоче народ, і народ підтримує ці ініціативи», — сказав він та нагадав про нещодавнє затримання в органах прокуратури та на кордоні. «Це найвищі посади: рівень керівництва обласної прокуратури, головуючий слідчим управлінням. Суми хабарів становлять мільйони гривень, вилучені під час обшуків суми — десятки мільйонів. Це вже не компанійщина. Це — реальні зрушення», —— наголосив Президент.
Коментуючи ситуацію з ухваленням законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів, глава держави висловив сподівання, що це рішення буде переглянуте ще у Верховній Раді. Якщо ж у парламенту для такого кроку не вистачить політичного духу, то П. Порошенко пообіцяв «захистити Україну» особисто. 
Стосовно змісту законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів, то П. Порошенко висловив переконання, що ті, хто за нього проголосував, «хотіли сподобатися людям», проте «люди, оплесків яких вони чекали, відреагували з точністю до навпаки: ви — безвідповідальні, ви — популісти, ви штовхнули країну у прірву». 
П. Порошенко наголосив на безперспективності будь-якого зовнішнього тиску на Україну стосовно змін до Конституції в частині децентралізації та стосовно статусу окремих районів Донецької та Луганської областей.
«Україна є суверенною і незалежною державою, тож ані Україна, ані я, як український Президент, нікому не дозволимо — ні зі сходу, ні із заходу — щось диктувати», — сказав він і підкреслив, що внесення до тексту Конституції Перехідних положень про особливий порядок само-
врядування в окремих районах Донецької та Луганської областей підтримано Конституційною та Венеціанською комісіями, а також найавторитетнішими конституціоналістами та міжнародними партнерами. Водночас 
П. Порошенко зауважив, що проти цього виступає лише Росія, яка через зміни до Конституції хотіла нав’язати Україні федеративний устрій, щоб мати через окремі райони Донецької і Луганської областей вплив на зовнішню і внутрішню політику України. «Якщо треба, я винесу це питання на референдум і отримаю підтримку народу, який сьогодні готовий робити рішучі кроки, щоб в Україні був мир», — підкреслив Президент.