Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Петро Порошенко провів засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорювали ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції та конфлікт у Мукачевому. У засіданні, окрім керівництва Міністерства оборони та спецслужб, також узяли участь Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Секретар РНБО Олександр Турчинов та віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко.

Після доповіді начальника Генерального штабу Віктора Муженка про те, що останнім часом ситуація в зоні АТО ускладнилася, глава держави зауважив, що зростання напруження на лінії зіткнення на Донбасі дивним чином синхронізувалося зі спробою дестабілізувати ситуацію в тилу, до того ж у дуже глибокому тилу — за тисячу кілометрів від фронту.
«Це дискредитація справжніх патріотів України. Жодна політична сила не повинна і не буде мати жодних озброєних осередків. Жодна політична організація не має права створювати банальні кримінальні угруповання», — заявив Президент і наголосив, що правоохоронні органи мають виконати свій обов’язок та роззброїти всі незаконні збройні формування.
Водночас П. Порошенко наголосив, що події в Мукачевому продемонстрували низку проблемних питань: «Мусимо розплутати клубок застарілих проблем, які потребують негайного вирішення. Я про клановість, контрабанду, корупцію тощо. Картина того, що нині там відбувається, не чорно-біла. Мені здається, що вона є чорною. Бо обидві сторони, які мали конфлікт у Мукачевому, є чорними».
Також глава держави заявив, що сутністю конфлікту в Мукачевому є перерозподіл потоків контрабанди, та закликав правоохоронні органи до рішучих дій. «Має бути жорстке і принципове розслідування щодо всіх, хто до цього причетний, — обшуки, затримання і пряма кримінальна відповідальність. Не допоможуть ні депутатські мандати, ні зв’язки у владі. Реакція має бути абсолютно рішучою», — акцентував 
П. Порошенко та пообіцяв, що за результатами розслідування буде зроблено кадрові висновки.
Щодо ситуації в зоні АТО, то начальник Генштабу Віктор Муженко заперечив повідомлення, що від Маріуполя буде відведено важку техніку та підрозділи Збройних Сил і Національної гвардії. «Навпаки, плановано заходи щодо посилення оборони міста, здійснюємо планову ротацію підрозділів — заміну підрозділів, які потребують доукомплектування і відновлення навичок, на боєздатні підрозділи, які нині заходять і приймають відповідну зону відповідальності», — сказав він.
Президент Петро Порошенко також наголосив, що буде посилено оборону Маріуполя для захисту міста в разі порушення Мінських домовленостей. «Підрозділи морської піхоти, які пройшли відповідний вишкіл, за погодженням зі мною також візьмуть участь у забезпеченні оборони Маріуполя і виконанні Мінських домовленостей», — зазначив глава держави.