У Кіровограді Кіровський райсуд оголосив вирок голові Запорізької обласної ради Віктору Межейку і засудив його до п’яти років в’язниці з випробувальним терміном на три роки. Таким стало покарання за організацію розгону запорізького Євромай-дану.
Відтепер пану Межейку впродовж трьох років заборонено займати керівні посади в державних органах та у структурах місцевого самоврядування. Окрім того, він має компенсувати по три тисячі гривень усім постраждалим під час розгону запорізького Євромайдану особам.
Нагадаємо, що 26 січня 2014 року міліція та «тітушки» звіряче побили активістів Запоріжжя, переважно студентську молодь. До сотні людей отримали різні травми та поранення, десятки учасників Євромайдану було притягнуто до відповідальності, а їхні лідери отримали обмеження свободи пересування у тій чи іншій формі. Після перемоги Революції Гідності одразу постало питання про відповідальність за ті події. Серед підозрюваних — колишній голова ОДА О. Пеклушенко і В. Межейко.
Олександр Пеклушенко 12 березня поточного року, як стверджують правоохоронці, наклав на себе руки — поцілив із мисливської рушниці собі в шию. А Межейку винесено вирок, який обидві сторони мають намір оскаржити.

Запоріжжя.