З обуренням у Греції зустріли домовленості, досягнуті прем’єр-міністром під час недільної зустрічі глав країн єврозони. У понеділок перед парламентом відбувся мітинг, на якому греки обвинуватили Алексіса Ципраса і його політичну партію в тому, що вони не виконують своїх передвиборних обіцянок і не прислухалися до волі народу, висловленої на референдумі 5 липня. Прем’єрові нагадали, що понад 60 відсотків підтримали його пропозицію голосувати проти укладання угоди з міжнародними кредиторами на їхніх умовах, на яку він за тиждень погодився. Протестувальники демонстративно спалили кілька партійних прапорів СІРІЗА.

Профспілка держслужбовців Греції «Адеді» закликала до 24-годинного страйку, який має розпочатися в Афінах сьогодні ввечері, коли парламент голосуватиме за законопроекти, необхідні для надання кредиторами життєво важливої для країни фінансової допомоги. Це буде перший страйк за піврічний термін перебування у владі СІРІЗА, яка сама раніше брала участь у страйках і демонстраціях, спрямованих проти політики бюджетних обмежень уряду Самараса. Організація пенсіонерів також висловила своє глибоке розчарування діями уряду й закликала ветеранів праці протестувати проти урізування пенсій.
Та й у самій партії влади панує атмосфера напруженості й нерозуміння дій її лідера. Лівоцентристи запитують, навіщо треба було проводити референдум, а буквально через сім днів іти проти волі народу, висловленої на ньому? 
Що вже казати про інші політичні сили, які підтримували уряд Алексіса Ципраса в парламенті.
Так, лідер партії ПАСОК Євангелос Венізелос, котрий обіймав раніше посаду міністра фінансів Греції, заявив: «Угода (з кредиторами) важка, принизлива й набагато гірша за попередні два меморандуми. Тішить лише те, що Греція уникла виходу з єврозони й тотального спустошення».
Лідер партії «Незалежні греки», яка входить у коаліційний уряд, і міністр оборони Панос Камменос заявив, що її депутати голосуватимуть у середу проти угоди з кредиторами, але залишаться в керуючій коаліції. «Ми не згодні з пропозиціями кредиторів. Але будемо далі йти разом із СІРІЗА, щоб мати можливість обстоювати права грецького народу», — заявив Каменос.
Але більшість грецьких аналітиків упевнені, що законопроекти по реформах все-таки одержать схвалення в парламенті. Правда, міністр праці Панос Скурлетіс не виключив, що голосування може зайти в глухий кут, і в країні доведеться проводити нові дострокові парламентські вибори. 
А поки Європа чекає повідомлень із Афін, греки чекають появи євро від кредиторів. Готівка в сім’ях закінчується, а в банкоматах можна одержати в день лише 60 євро, хоча машина видає тільки 50, бо банкнот меншої вартості в Греції уже немає.