Таку заяву зробив на прес-конференції начальник штабу 7-го запасного батальйону ДУК «Правий сектор», керівник ГО «Правий сектор Хмельниччини» Анатолій Медведчук. Він повідомив, що батальйон пішов у запас і повернувся зі сходу країни на Хмельниччину. «При цьому частина бійців, яка захотіла залишитися у зоні бойових дій, утворила 2-гу окрему тактичну групу і, відповідно до наказу, виконує завдання у секторі «М», — сказав командир батальйону Руслан Черній. Цю передислокацію з подіями у Мукачевому не пов’язують, оскільки вона відбулася ще на початку червня.
Але повідомили, що майже півтора десятка бійців відмовилися виконувати наказ і вийшли з батальйону. З цього приводу розпочато внутрішні розслідування. Це явище не називають масовим, але не виключають, що такі дії вчинили провокатори.
Анатолій Медведчук розповів також, що на початку АТО добровольці, котрі рушили на схід просто з Майдану, були озброєні вкрай погано, мали переважно мисливську зброю і підручні засоби. Потім чимало бійців «Правого сектору» або купували за власні кошти дозволений арсенал, або здобували трофейний. Тож наразі проблем із їх бойовим екіпіруванням фактично немає. Але на мирній території, за його словами, у бійців батальйону немає на руках незаконного озброєння. Вони виконують розпорядження свого лідера Дмитра Яроша про те, що із зони АТО заборонено вивозити зброю.

Хмельницька область.