«Задоволення потреб киян у якісних послугах та впровадження європейських стандартів обслуговування є ключовими елементами стратегії розвитку «Київенерго», — переконують у прес-службі компанії. Щоправда, чимало киян ці слова сприймають саркастично. Вони сповна відчули на собі усі принади щиросердної «клієнтоорієнтованості»: зустріч світанку під центрами обслуговування та кількагодинні черги.

Відвідати центр обслуговування клієнтів «Київенерго» киянку Ларису Іванівну стимулювала остання отримана платіжка за спожиту електрику. У ній абсолютно неочікувано для пані Лариси намалювався значний борг. Аби з’ясувати що і до чого, їй порадили прийти до центру обслуговування на звірку. Розібратися з псевдоборгом жінка планувала зранку, прийшла до центру обслуговування через кілька хвилин після його відкриття і стала «почесним» 92(!) номером у черзі. «Добре, що я пенсіонерка, і, за великим рахунком, поспішати мені нікуди. Свої питання вдалося вирішити лише по обіді. Боргу, як з’ясувалося, немає. Хтось у них там помилився з контролерів, знімаючи показники. Ми провели звірку, підписали новий договір і розійшлися», — розповідає пані Лариса.
Куди більш емоційно на такий сервіс реагують молоді кияни, не загартовані радянськими часами. Для них кількагодинне очікування в черзі заради того, аби за 25 хвилин вирішити своє питання, ніщо інше, як знущання. При цьому, у теорії процес досить простий: приходиш, отримуєш талончик електронної черги, очікуєш, вирішуєш питання. Та в реальності усе значно складніше: отримати талончик можна лише сьогодні на сьогодні. Конкретний час тобі не призначають, діють правила живої черги. Заповітні талончики зазвичай закінчуються уже до обіду. Не встиг отримати — приходь наступного дня. І що раніше — то краще. Віддалено призначити візит на конкретний день та час, приміром, використовуючи Інтернет чи ж у телефонному режимі, неможливо. Таку функцію стратегією клієнтоорієнтованості чомусь не передбачено.
«Голос України» направив запит до компанії з проханням прокоментувати ситуацію щодо значних черг у відділеннях. Утім, оперативно отримати відповідь нам не вдалося. Наші запитання, вочевидь, чекають своєї черги...
І поки офіційної відповіді немає, можемо поділитися з вами неофіційними порадами. Порада номер один — знімайте показники свого електролічильника 1 числа кожного місяця. Оскільки у майбутньому (до березня 2017-го) нас чекають ще чотири хвилі зростання тарифів на струм, це допоможе коректно оплачувати спожиті за попередній період, а отже, і за старими цінами, кіловати.
Полегшити життя тим, хто товаришує із комп’ютером, зможе додаток «Особистий кабінет» на сайті «Київенерго». Для реєстрації в ньому достатньо знати номер особового рахунку та суму останнього платежу за електроенергію. Сюди для правильності подальших нарахувань треба заносити ваші «контрольні» показники лічильника, проводити звірки із «Київенерго» і за бажання — оплачувати спожиті кіловати.
Якщо ж відвідування центрів обслуговування не уникнути, знайте: найменш завантаженими вони є, за аналізом «Київенерго», у період з 23 числа поточного місяця до 1 числа наступного.