Фахівці Крюківського вагонобудівного заводу презентували нову розробку — мобільну лазню-пральню. Необхідним для неї обладнанням «начинили» два контейнери, встановлені на шасі КрАЗу з причепом. Такі душові на колесах для учасників АТО раніше виготовляли наші умільці на волонтерських засадах. Однак робилося це зазвичай без відповідних гарантій якості, надійності та безпеки. Тепер же йдеться про мобільний комплекс, розроблений «батьками» високотехнологічної продукції європейського рівня.

Зокрема, під час його виготовлення конструктори й інженери розташованого в Кременчуці підприємства використовували власний досвід створення сучасних пасажирських вагонів. При цьому в одному з контейнерів розмістили пральне відділення, в другому — лазневий модуль. Воду для них можна підігрівати з використанням дизельного пального або котла на твердому паливі. Є тут і електричний бойлер, який підключають і до внутрішньої, і до зовнішньої мереж. Ємності для води обладнані системами її очищення. Контейнери з пересувною лазнею-пральнею можна поставити й на заздалегідь підготовлений майданчик.
Зрештою, у мирний час її можуть використовувати рятувальники, працівники нафтогазовидобувного комплексу та, власне, всі, чия професійна діяльність пов’язана з роботою у польових умовах. Однак сьогодні цю розробку кременчуцькі вагонобудівники адресують передовсім нашим воїнам, які захищають Україну від терористів. Тож вони сподіваються, що замовлення від Міністерства оборони для серійного виробництва новинки не забаряться.

Полтавська область.