Підписуючи у вівторок у присутності Генерального прокурора Віктора Шокіна та його першого заступника Давида Сакварелідзе ухвалені Верховною Радою зміни до Закону «Про прокуратуру», Президент Петро Порошенко закликав спільною роботою реформувати радянську систему прокуратури.

«Прошу негайно розпочати впровадження цього закону, який дасть можливість сотням працівників ззовні стати прокурорськими працівниками через процедуру відкритого конкурсу та створити соціальні ліфти, які дадуть змогу діючим працівникам прокуратури через конкурсні комісії зайняти місце у прокурорському керівництві», — підкреслив глава держави та наголосив, що його позиція повністю збігається з позицією Генерального прокурора Віктора Шокіна та першого заступника Генерального прокурора Давида Сакварелідзе щодо нульової толерантності до корупції.
«Боротьба з корупцією на сьогоднішній день є першим пріоритетом нашої діяльності, до того ж і всередині прокуратури, і загалом по країні. Перші результати, які сьогодні є і які дуже обнадійливі, дадуть нам можливість і в подальшому працювати над очищенням влади», — сказав П. Порошенко 
та наголосив на цілковитій підтримці Віктора Шокіна та Давида Сакварелідзе. «Головне, що ви обидва маєте тверду підтримку Президента і тверду підтримку суспільства. Оновлена прокуратура — це те, що суспільство хоче бачити», — сказав глава держави.
Токнувшись резонансного затримання високопосадовців прокуратури, П. Порошенко заявив, що ця справа буде доведена до кінця: «Це принципова позиція Генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди».
Генпрокурор Віктор Шокін теж висловив переконання, що зміни до Закону «Про прокуратуру» є тим правовим актом, який дасть змогу створити справді нову прокуратуру. «Буде нова хвиля боротьби з корупцією у прокуратурі, бо очищення прокуратури — вимога сьогодення», — сказав він і запевнив, що робитиме все для повного очищення відомства. «Упевнений, що ми разом із Давидом та його підрозділом доведемо це до завершення», — заявив В. Шокін.
Давид Сакварелідзе, подякувавши главі держави за підтримку нової концепції реформ прокуратури, запевнив, що реорганізація відомства розпочнеться негайно. «Реформу неможливо зупинити, вона отримала підтримку Президента, громадськості, Віктора Миколайовича, і ми робитимемо все можливе, щоб система рухалась уперед, очищувалась», — сказав він і зауважив, що рішення про створення спеціального управління з розслідування злочинів, вчинених прокурорами, вже почало себе виправдовувати. «Уже є перші результати. Уже наші працівники повірили, що це можливо. Недоторканних немає», — заявив він.
Зазначимо, що зміни до Закону «Про прокуратуру» опубліковано у вчорашньому номері «Голосу України».
Проте представники фракцій Радикальної партії та «Самопомочі» продовжують збір підписів за внесення на розгляд парламенту постанови про відставку Генпрокурора В. Шокіна.