Про це йшлося під час телефонної розмови Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з Федеральним Канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель та Президентом Французької Республіки Франсуа Олландом.

Глава українського парламенту поінформував співрозмовників про хід реформ в Україні та, зокрема, стан підготовки до розгляду Верховною Радою України законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади.
Сторони обговорили значення конституційної реформи в контексті виконання Мінських домовленостей.
Голова Верховної Ради наголосив, що напрацювання Конституційної комісії, підтримані Венеціанською комісією та внесені Президентом України до парламенту, є важливим кроком на шляху проведення реформи децентралізації, яка є ключовою для європейського майбутнього України. «Переваги децентралізації відчують мільйони людей по всій Україні і, в тому числі, мешканці Донбасу», — зазначив В. Гройсман.
Ангела Меркель і Франсуа Олланд високо оцінили роботу Верховної Ради України у просуванні системних реформ. Лідери ФРН та Франції підкреслили, що внесення змін до Конституції України в частині децентралізації і продовження конституційної реформи є визначальним чинником зміцнення демократії в Україні та виконання Мінських домовленостей.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.