Віддали перевагу «Сталі»

Футбол. Рішенням виконкому ФФУ 14-ю командою в чемпіонаті УПЛ у сезоні 2015/2016 стала «Сталь» (Дніпродзержинськ). У факсовому режимі за неї проголосували 29 членів виконкому. «Іллічівець» (Маріуполь) підтримали семеро представників та один утримався. Цю інформацію підтвердив віце-президент ФФУ Ігор Кочетов.

«Дніпру» бракує виконавців

Дніпропетровці на завершення зборів у Нідерландах провели контрольний матч проти чинного чемпіона Туреччини.
15 липня. «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул). 1:0. Гол: Бруно Алвеш, 37 (у власні ворота).
«Дніпро»: Бойко, Канкава, Калинич (Селезньов, 46), Лео Матос, Гама (Близниченко, 61), Дуглас, Федорчук (Безус, 61), Ротань (Чеберячко, 75), Гуйє, Федецький, Матеус (Бохашвілі, 86).
«Ференбахче»: Волкан, К’яєр (Абдулайє Ба, 75), Де Соуза (Мейрелеш, 46), Голмен, Фернандао (Потук, 75), Дієго (Сенер, 59), Нані, Бруно Алвеш (Мерт, 75), Генул (Калдірім, 59), Джанер (Соу, 59), Штог.
— Усе, що планували — виконали, — поділився тренер «Дніпра» Мирон Маркевич. — Не маємо особливих претензій до гравців і по самовіддачі. Умови для тренувань були відмінні. Одне слово, збором задоволений. Єдине, що непокоїть: нам катастрофічно бракує футболістів. Тому сподіваюся, що ми ще доукомплектуємося...

Ленс попрощався українською

Півоборонець київського «Динамо» і збірної Нідерландів Джермейн Ленс підписав контракт із «Сандерлендом». Угоду футболіста з «чорними котами» підписано на чотири роки.
Джермейн Ленс офіційно попрощався з київським «Динамо» на своїй сторінці в Facebook і зробив це українською.
«Я провів чудовий час у Києві, виборов три титули, бажаю всього найкращого президенту Суркісу, моєму тренерові Реброву і товаришами по команді в майбутньому сезоні Ліги чемпіонів», — написав Ленс.
За «Динамо» нідерландець сурінамського походження провів два попередні сезони в Українській Прем’єр-лізі (з 30 червня 2013 року), відзначившись 10 забитими м’ячами в 49 матчах. У складі динамівців він став чемпіоном і двічі володарем Кубка України.
Ще одна цікава деталь. Дебют Ленса в збірній Нідерландів також пов’язаний із Україною. Свій перший матч за національну команду він зіграв 11 серпня 2009 року на «Донбас Арені» в Донецьку в товариському матчі Україна — Нідерланди (1:1) і забив гол.

Охочих побільшало

До Федерації хокею України надійшли листи від харківських хокейних команд «Авангард» і «Витязь», у яких вони повідомили про намір брати участь у чемпіонаті України в сезоні 2015—2016 років.
Як домашні арени керівництво «Авангарду» планує використовувати «Айс-Хол» та ЛСК «Салтівський лід». «Витязь» усі домашні матчі має намір проводити в «Айс-Холі».
Отже, про своє бажання стати учасниками національного чемпіонату вже заявили шість клубів: «Авангард» (Харків), «Білий Барс» (Біла Церква), «Витязь» (Харків), «Дженералз» (Київ), «Донбас» (Донецьк, базуватиметься в місті Дружківка Донецької області) та «Кременчук».
Старт ХХІV чемпіонату України заплановано на кінець вересня.

Степанищев очолив ХК «Донбас»

Тренером хокейного клубу «Донбас» (Донецьк) став Анатолій Степанищев. Контракт з 54-річним українським фахівцем укладено на рік.
Ігрову кар’єру він починав у київському «Соколі», з яким вигравав бронзові нагороди чемпіонату СРСР 1985 року. Виступав за першу і другу збірні СРСР. За національну команду України зіграв на шести чемпіонатах світу.
Останні два сезони Анатолій Миколайович працював у російському клубі «Дімітров», з котрим успішно виступав у першості МХЛ (МХЛ-Б). У сезоні 2013/2014 під орудою українця «Дімітров» виграв регулярний чемпіонат у дивізіоні «Центр» (у плей-оф — 1/4), а в останньому розіграші першості посів друге місце в конференції «Захід».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.