За даними військової розвідки, вторгнення російських військовиків в Україну буде. Про це заявив CNN Президент України — Верховний Головнокомандувач Петро Порошенко. Напередодні в РНБО повідомили про намір російсько-терористичних сил перейти у наступ за трьома напрямками.

Останні зведення із зони бойових дій свідчать про те, що супротивник від своїх намірів не відмовився. Щоправда, ситуація на донецькому напрямку дещо стабілізувалася. А от на луганському — погіршилася.
У штабі АТО заявляють, що українські воїни надійно утримують оборонні рубежі, які ворог постійно випробовує на міцність. За останню добу (інформація на ранок 17 липня) диверсійно-розвідувальні групи супротивника декілька разів намагалися прорватися у наш тил — у районі Старого Айдара й Авдіївки. Їх натиск було зупинено. Гібриди продовжують поливати вогнем з важкого, забороненого Мінськими угодами озброєння позиції сил АТО й мирні населені пункти.
За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики перекидають важку артилерію на декількох ділянках фронту: у район Донецького аеропорту, Горлівки, бахмутської траси.
Загострення воєнної обстановки на сході нашої країни помітили навіть представники ОБСЄ. Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала переміщення в Донецьку область з Росії через непідконтрольну ділянку кордону мікроавтобусів з озброєними людьми. Про це на брифінгу в Києві заявив заступник керівника місії Олександр Хуг.
За його словами, безпілотник місії виявив скупчення військової техніки на підконтрольній «ДНР» території в Комсомольську й на південь уздовж лінії розмежування. Спостерігачі виявили в цьому районі російський зенітно-ракетний комплекс «Стріла».
Водночас на деяких напрямках на Донбасі підрозділи Нацгвардії й інші, які підпорядковуються МВС України, міняють на з’єднання ЗСУ. За словами речника АТО Дмитра Гуцуляка, триває планова ротація наших сил на передовій. Нацгвардійці йдуть у тил, але у разі потреби готові прийти на підтримку армії.
Нагадаємо, в Україні триває шоста хвиля часткової мобілізації. Як повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ на офіційному сайті Міноборони, її головне завдання — «підготовка навчених, всебічно забезпечених військовослужбовців, які протягом липня-вересня нинішнього року замінять у районі проведення АТО на територіях Донецької й Луганської областей військовослужбовців, які понад рік стримують агресію супротивника».