Футбол. Юристи працюють над документами для реєстрації футбольного клубу «Таврія», котрий виступав у Криму до анексії.
Про це повідомив колишній почесний президент клубу, який виграв перший в історії чемпіонат незалежної України, депутат Верховної Ради Сергій Куніцин.
«Ми підняли всі документи, всі постанови, там кілька «Таврій» є, і в тому числі спортивний клуб «Таврія», на якому купа боргів висить. Ми тепер готуємо для реєстрації нові документи. До 31 серпня передамо президенту ФФУ цілий пакет, усе відбуватиметься покроково, — повідомив Сергій Володимирович. — Мені потрібні три дні, щоб сформувати адміністративний потенціал. Люди готові приїхати хоч завтра. План відродження ФК «Таврія» підготуємо до 31 серпня».
За словами Сергія Куніцина, нині в Херсоні, де планують відродити «Таврію», триває ревізія спортивних об’єктів, які могли б стати базою відновленого клубу. На жаль, у місті немає стадіону, який би відповідав вимогам Прем’єр-ліги. Крім того, потрібен стадіон для молодіжної команди «Таврії».
Також ініціатори створення нового клубу переймаються пошуками спонсора. Куніцин зазначив, що адміністративний апарат сімферопольської «Таврії» і низка гравців уже висловили готовність працювати в новій команді.