Торік, коли в небі над Донецькою областю було збито пасажирський літак «Малайзійських авіаліній», позбавивши життя майже 300 осіб, у регіоні ухвалили рішення не проводити святкові заходи до Дня металурга. Сьогодні в прифронтовому місті ще не зовсім спокійно, але маріупольські металурги вирішили: святу — бути. Адже майже кожна маріупольська родина має стосунок до галузі. Серед запланованих подій — нагородження передовиків, ушановування ветеранів комбінатів імені Ілліча й «Азовсталь», сімейні фестивалі в парках міста, де пройдуть виставки художніх робіт співробітників, а фотовиставка дасть змогу глянути по-новому на найбільші підприємства міста.
Святкова естафета поколінь, парад професій, привітання керівників групи Метінвест і почесних гостей транслюватиметься в рамках телемосту між Маріуполем, Запоріжжям і Кривим Рогом. На завершення святкового концерту маріупольці не побачать традиційного феєрверка: він обов’язково буде тоді, коли мир установиться повністю.
Одним з найголовніших заходів у День металурга стане фінал турніру пам’яті Володимира Семеновича Бойка, народного депутата України декількох скликань, почесного президента металургійного комбінату імені Ілліча, Героя України. Місто пам’ятає й шанує своїх героїв вогненної професії, повідомляє з Маріуполя Леонід ВАСИЛЕНКО.

 

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча.

Фото Олександра ПОНЕВІНА.