Закарпатці очікують від новопризначеного голови Закарпатської ОДА реальних кроків із покращення ситуації загалом, а в економіці та соціальній сфері насамперед. Тому приділяють пильну увагу діям керівника області.

Уже в перший робочий день Геннадій Москаль (на знімку) постановив: чиновникам розпочинати роботу не о дев’ятій, а о восьмій ранку. Мабуть, за народною мудрістю: «Хто рано підводиться, за тим і діло водиться». А сам він, обіймаючи в Ужгороді в попередні роки посади керівника обласної міліції й голови облдержадміністрації, завжди приходив на роботу пішки. І рано-вранці.
Тепер Г. Москаль шукає щонайменше п’ять-шість авторитетних і вмілих менеджерів, щоб доручити їм найважливіші ділянки роботи. Особливу увагу одразу звертає на стан справ у гірських, депресивних районах.
«Ходити самому в народ» — це також його неодмінна риса. 
У суботу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив нового керівника обласної міліції — полковника Сергія Князєва. У заході взяв участь і Геннадій Москаль. Там він домовився з міністром, що на Закарпатті розпочнуть роботу нові патрулі, які стежатимуть за правопорядком на території міст Ужгорода та Мукачевого, а також на автошляхах між ними. 
Зрозуміло, що голова ОДА зацікавлений в якнайшвидшому наведенні порядку в області. І процес розпочато. Свідчення цього — свіжі факти: лише впродовж останніх діб право-
охоронці виявили нарколабораторію, яка «прикривалася» пельменним цехом, і на 1,5 мільйона гривень цигарок в ангарах села Макарьово Мукачівського району; СБУ викрила підпільні склади у селищі Вилок і райцентрі Виноградів та Берегівському районах... Зокрема, у складських приміщеннях одного з торговельних центрів виявлено коробки з тютюновими виробами понад 100 відомих торговельних брендів.
Г. Москаль в ефірі «5 каналу» сказав, що на півроку «Правий сектор» Закарпаття просто вийшов із підпорядкування керівництва або ж політична сила в Києві недостатньо звертала на них увагу: «Я кажу, що хоч покличте їх в армію, якщо вони хочуть воювати. Мені воєнком каже: «Кого? Там 80 відсотків мають по три-чотири судимості». Москаль висловив здивування, чому представники «ПС», будучи членами політичної сили, в балаклавах ховають від своїх виборців обличчя. Він також дав указівку: всіх, хто прикриває обличчя і розгулює у військовій формі, «тягти у військкомат». 
«Завдання, яке поставлено перед главою області і силовиками: щоб це була не «компанійщина» — місяць протриматися, а далі процеси пішли. Ні. Ключова позиція — ніхто нікого не захистить від ефективних дій влади», — додав Президент.
Тож, чекаємо на результат.

Ужгород.

Дослівно

Президент України Петро ПОРОШЕНКО (в інтерв’ю телеканалу ІCTV):
— Клани, які розділили Закарпаття і фактично створювали загрозу державній владі, які її ігнорували, мають отримати по зубах і опинитися у в’язниці. Маємо навести порядок, і він починається з дисципліни і боротьби з корупцією і контрабандою.