Ідея відбудування мосту через річку Казенний Торець під Слов’янськом, який був зруйнований торік під час бойових дій, обговорювалася на зустрічі в Донецькій обласній держадміністрації.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який в цей час перебував на Донеччині з робочим візитом і взяв участь у зустрічі, сказав: «Цей міст важливий для Донецької області і може стати його візитівкою».
Міст у районі Донбасу служить головною артерією, що зв’язує Донбас із північно-східною частиною України. Але нині рух по ньому неможливий — комунікацію підірвали бойовики, котрі захопили Слов’янськ навесні 2014 року. Після визволення Слов’янського району торік у липні військові інженери відновили транспортне сполучення на напрямку Харків—Ростов-на-Дону, проклавши тимчасовий міст через річку Казенний Торець. Відбудувати пошкоджену конструкцію за короткий термін було неможливо, тому військові підрозділи встановили важкий механізований міст. Проте тимчасова понтонна переправа, що діє в цьому місці, має низку обмежень з пересування важкої техніки. Нагадаємо, на території Донецької області за час бойових дій руйнування різного  ступеня зазнали майже дев’ятсот кілометрів автомобільних доріг загального користування. 13 мостів і шляхопроводів були знищені або пошкоджені. За оцінкою заступника начальника Служби автомобільних доріг у Донецькій області Дмитра Обухова, загальна сума збитків через пошкоджену або зруйновану дорожньо-транспортну інфраструктури сягає двох з половиною мільярдів гривень. При цьому на відбудову мостів і шляхопроводів, за словами чиновника, знадобиться не менш як 323 300 000 гривень.
Для відновлення дорожніх комунікацій, розташованих поза зоною конфлікту, Службою автомобільних доріг розроблено проектну документацію. На підконтрольній українській владі території є дев’ять мостів, зокрема два — поблизу лінії розмежування.
Очікується, що міст через Казенний Торець поблизу Слов’янська, разом із мостом через ріку Сіверський Донець у с. Закотне (Краснолиманський район), може стати одним із перших об’єктів майбутніх відбудовних робіт. Але тільки після прийняття відповідної постанови Кабміну України та виділення необхідного фінансування.

Донецька область. 

Фото прес-центру АТО/Facebook.