Непередбачуваний Зінченко

Футбол. Півоборонець збірної України Олександр Зінченко (на знімку) потрапив до десятки кращих гравців минулого чемпіонату Європи U-19 за версією офіційного сайту УЄФА. Гра підопічного Олександра Головка заслужила такої характеристики:
«Зінченко завжди прагне бути з м’ячем, діє винахідливо й увесь час відкривається під передачі партнерів. Непередбачуваність — один із головних його козирів, але потрібно відзначити й шикарну техніку. Хавбек ФК «Уфа» (російська Прем’єр-ліга) здатний швидко ухвалювати правильні рішення, і закрити його по-справжньому важко».
Зінченко народився в Іллічівську (Одеська область), у 16 років став вихованцем академії донецького «Шахтаря». Окрім нього, було відзначено також іспанців Марко Асенсіо й Даніні Себальоса, росіян Олександра Головіна і Раміля Шейдаєва, нідерландця Йоела Дроммела, француза Самеда Килича, німця Макса Кристіансена, грека Константіноса Коцаріса й австрійця Сашу Горвата.

Маркевич поскаржився на проблеми зі складом

Тренер «Дніпра» Мирон Маркевич в ефірі однієї з телепрограм розповів:
— У нас дуже серйозні проблеми зі складом. Мені явно бракує виконавців. Маємо лише 13 осіб, на яких ми можемо розраховувати. Але і серед них є такі, котрі хочуть піти. Ситуація дуже складна, я прошу президента про те, щоб він мені допоміг у цьому питанні. «Дніпро» — команда, яку знають у Європі, тому хотілося б, щоб і далі так було. Мене засмучує таке ставлення до команди.

«Канарок» стимулюватимуть додатково

Керівництво турецького клубу «Фенербахче» (Стамбул) вирішило додатково мотивувати свою команду в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.
Якщо «канарки» пройдуть донецький «Шахтар», гравці отримають премію в розмірі щонайменше 2 мільйони євро. Але, повідомляють турецькі ЗМІ, це ще не остаточна цифра: вона може тільки збільшитися і аж ніяк не зменшитися. Повідомляється, що частину цієї суми керівництво збирається виділити з отриманої від Ліги чемпіонів виручки.
Нагадаємо, що «Фенербахче» не брав участі у груповому етапі Ліги чемпіонів три сезони поспіль.

Матч «Шахтаря» перенесено

Поєдинок другого туру чемпіонату країни у Прем’єр-лізі «Волинь» (Луцьк) — «Шахтар» (Донецьк) перенесено з 24 на 23 липня. Зустріч відбудеться завтра. Початок — о 19.00.
Дирекція Прем’єр-ліги задовольнила прохання «Шахтаря», котрому потрібно більше часу для відновлення і підготовки до першого матчу третього відбірного раунду Ліги чемпіонів у Стамбулі (28 липня) проти «Фенербахче».
До речі, «Шахтар» зіграє на щасливій для себе арені «Шюкрю Сараджоглу», на якій 2009 року у фіналі Кубка УЄФА переміг німецький «Вердер» із Бремена — 2:1 і здобув приз.

Фото з архіву «Голосу України».