Професійна спілка робітників морського транспорту України

Первинна профспілкова організація Херсонського морського торгового порту

Президенту України 
Порошенку П.О.

Копія: Прем’єр-Міністру 
України 
Яценюку А.П.
Голові Служби безпеки 
України 
Грицаку В.С.
Генеральному прокурору
України 
Шокіну В.М.
Міністру інфраструктури
України 
Пивоварському А.М. 
Голові ДП «АМПУ» 
Амеліну А.М.

Вельмишановний Петре Олексійовичу!

Управління Служби безпеки України в Херсонській області повідомило державне підприємство «Адміністрація морських портів України» (ДП «АМПУ») про скасування начальнику Херсонської філії ДП «АМПУ» Ігнатенку Сергію Вячеславовичу допуску до державної таємниці, що призведе до відсторонення його від посади. Причиною стало ненадання ним інформації про свій виїзд до Туреччини з 04.05.2015 р. по 08.05.2015 р., чим невиконані зобов’язання щодо збереження державної таємниці, яка йому довірена.
До 13.06.2013 р. Ігнатенко С.В. мав допуск до державної таємниці як начальник державного підприємства «Херсонський морський торговий порт», але, у зв’язку з реорганізацією підприємства, він був звільнений з цієї посади та з 16.07.2013 р. призначений начальником Херсонської філії ДП «АМПУ» (адміністрації Херсонського МП). Допуск до державної таємниці не був оформлений.
Вважаємо дії керівництва СБУ в Херсонській області упередженими, направленими на дестабілізацію роботи підприємства.
Раніше по лінії СБУ вже мало місце розповсюдження неправдивих відомостей про скорочення у порту майже 700 чоловік, що жодним чином не відповідало дійсності.
Протягом останнього часу з’являється недостовірна інформація про організацію роботи порту, зводяться наклепи на начальника адміністрації Ігнатенка С.В. та директора порту Ткаченка І.В., які докладають багато зусиль для забезпечення стабільної роботи колективу.
Так, за результатами роботи адміністрації Херсонського морського порту за перше півріччя 2015 року отримано більше 45 млн. грн. прибутку. До бюджетів усіх рівнів перераховано більше 10 млн. грн. Двічі підвищувалася заробітна плата, усього на 10 %, виплачувалися премії.
На наш погляд, СБУ не повинна приймати рішення, які можуть дестабілізувати обстановку в порту та у місті, зважаючи на те, що порт залишився одним з небагатьох працюючих підприємств у Херсоні.
З метою збереження стабільної роботи підприємства, нормального морально-психологічного клімату просимо Вас, шановний Петре Олексійовичу, зважено та об’єктивно поставитися до оцінки діяльності Херсонського морського порту, підтримати портовиків у теперішні скрутні часи та не допустити відсторонення від посади начальника адміністрації Херсонського морського порту Ігнатенка Сергія Вячеславовича, досвідченого керівника та грамотного фахівця.

З повагою, за дорученням колективу голова профкому порту В.В. ТЕРНАВСЬКИЙ.