Про це повідомив віце-прем’єр Валерій Вощевський за підсумками зустрічі міжнародних донорів, інформує «Економічна правда».

«Результатом зустрічі стало те, що майже всі донори підтвердили свій додатковий внесок, щоб покрити 100 млн. євро, яких бракує на новий об’єкт «Укриття», — сказав Вощевський. Зокрема, Казахстан додатково виділить 3,5 млн. євро, Саудівська Аравія — 20,5 млн. євро, Швеція — 1 млн. євро, Китай — 4 млн. євро, Литва — 1 млн. євро.
Міністр також констатував, що країни-донори зацікавлені в завершенні цього проекту і внески у розмірі 100 млн. євро буде зроблено найближчим часом. «Фактично цей проект буде фінансово забезпечений», — сказав Валерій Вощевський.
Високопосадовець нагадав, що загальна вартість проекту збільшилася до 1,5 млрд. євро. Крім того, на проект «СВЯП-2» (сховище відпрацьованого ядерного палива) необхідно ще 70 млн. євро.
До слова, раніше повідомлялося, що на будівництво нового саркофага на Чорнобильській АЕС бракує 500 млн. євро.
Нагадаємо, монтаж об’єкта «Укриття» розпочався у березні 2012 року. До кінця нинішнього року тут планують завершити основні роботи з монтажу металоконструкцій, а загалом побудову конфайнмента мають закінчити за графіком — до листопада 2017 року.