У понеділок над будівлею посольства Куби у Вашингтоні замайорів прапор Острова Свободи. Через 54 роки США та Куба відновили дипломатичні відносини.

Незважаючи на величезний крок уперед, перед двома країнами все ще стоять великі випробування. Найгостріші проблеми озвучив міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес (на знімку ліворуч) на відкритті: «Я наголошую, що повне зняття блокади, повернення незаконно окупованої території Гуантанамо, так само як і повна повага до кубинського суверенітету, і компенсація за людську та економічну шкоду є ключовими у нормалізації стосунків». На це присутній на церемонії держсекретар США Джон Керрі (на знімку праворуч) відповів: «У цей час немає жодних обговорень ані наших намірів змінювати нинішні угоди про оренду, ані стосовно нашої військово-морської бази. Проте ми розуміємо, що Куба серйозно на це налаштована. Я не можу вам сказати, що станеться у майбутньому, проте нині — це не є частиною обговорення з нашого боку», цитує «Євроньюз».
Посольство США в Гавані також розпочало роботу. Хоча американський прапор там вивісять лише наступного місяця, коли до Гавани прибуде державний секретар США Джон Керрі.

Фото з сайту Державного департаменту США.