Жодних рішень про проведення Радою Безпеки голосування про створення трибуналу стосовно катастрофи малайзійського «Боїнга» в Донецькій області поки що немає, однак не виключено, що це може статися 27 липня. Про це заявив у понеділок постійний представник Нової Зеландії Джерард ван Бохемен, який цього місяця головує в Радбезі. Виступаючи перед пресою після закритих консультацій РБ 20 липня, він заявив, що дискусія була «дуже позитивна» і що під час засідання пролунала «сильна підтримка» ідеї створення трибуналу. «В Росії, звісно, інші погляди щодо цього», — зазначив ван Бохемен.
За словами Джерарда ван Бохемена, постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін дав роз’яснення стосовно альтернативного проекту резолюції по катастрофі малайзійського «Боїнга», представленого Москвою. За словами голови Радбезу, низка країн закликали головних ініціаторів зблизити позиції і спробувати діяти в дусі угоди, досягнуті того самого дня ухваленням резолюції по Ірані.
За повідомленнями преси, у російському проекті міститься, зокрема, критика розслідування за відсутність прозорості й використання методів, які можуть позначитися на результатах. У понеділок агентство Reuters повідомило, що представник Великобританії при ООН Метью Райкрофт заявив: «Ми не підтримуємо російський проект».
У п’ятницю, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав прогрес у ході незалежного міжнародного розслідування, яке ведеться на підставі резолюції Радбезу. У заяві він також ушанував пам’ять загиблих і заявив про необхідність колективних зусиль стосовно встановлення правди про цей інцидент і притягнення винних до відповідальності.

США.