У Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості чергова група кравців проходила державну кваліфікаційну атестацію. Підсумковий іспит відбувся за участі півтора десятка роботодавців з Рівного, Рівненського та Гощанського районів.

Це було справжнє свято краси, бо випускниці на кілька годин стали моделями, щоб продемонструвати одяг, який вони під керівництвом свого наставника, майстра виробничого навчання Оксани Мирончук, пошили під час навчання. Дехто для ролі моделей привів сестер та донечок, яким теж пошили обновки. Найбільше емоцій, а відтак і оплесків, у роботодавців викликав показ одягу, прикрашеного ручною та машинною вишивкою.
— Хочу, щоб роботодавці знали, що за їхнім замовленням можемо підготувати висококваліфікованих спеціалістів. У нашому центрі профтехосвіти є все для цього: і сучасне високотехнологічне обладнання, і досвідчені майстри-викладачі, — каже директор Рівненського обласного центру зайнятості, депутат Рівненської обласної ради Іван Ткачук.
Із дванадцяти випускниць семеро одразу стануть до роботи в рівненських ательє «Шарм» і «Шепард», на підприємствах з іноземними інвестиціями ТОВ «АЛМІ» та ТОВ «Морган Феніче». Любов Бідюк, яка вразила гостей цікавими виробами для себе й чотирирічної донечки Тасі, вирішила започаткувати власну справу. З іншими кравчинями одразу після показу активно спілкувалися роботодавці, тож і вони, сподіваються у центрі, уже незабаром матимуть роботу.
— Центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості завжди йде попереду наших потреб, тому з радістю приймаємо у свій колектив його випускників, — сказала власниця ательє «Шарм» та голова державної кваліфікаційної комісії Оксана Вавровська. — Цього разу теж працевлаштуємо одну з випускниць.
А директор ПП «Рівнебудпостач» Ніна Крока сказала, що вона усіх випускниць запрошує на роботу і як соціально відповідальний роботодавець забезпечує гідні умови праці та пристойний заробіток.
— Пишаюся усіма випускницями, — зазначила Оксана Мирончук. — Очікую, що дехто з них прийде до нас освоювати ще один фах — закрійника. Ці професії суміжні, тому після здобуття однієї, зазвичай, у багатьох виникає бажання навчитися й іншої, щоб почуватися упевненіше на ринку і започаткувати свою справу.
Свідоцтво державного зразка про здобуття своєї першої професії отримала цього дня 18-річна Руслана Голенко, яка із своєю великою родиною переїхала торік на Рівненщину з Донецька. Вона серед перших презентувала столовий набір «Домашній затишок», а на кожній серветці вишила ініціали когось із членів своєї сім’ї. До речі, мама Руслани, Олена Вікторівна, теж навчається у центрі на кравця, цим самим здійснюючи свою давню дівочу мрію шити красиві речі. Та й старша сестра Аня, інженер-теплоенергетик за освітою, теж подумує записатися на курси кравців.
Усі слухачки були дуже старанними і творчими, а найактивніші Тетяна Павловська, Любов Бідюк, Олена Малишенко та Олександра Миколайчук, котрі брали участь у майстер-класах та презентаціях, отримали ще й відзнаки «Кращому випускнику».

Рівне.

 

 

Олександра Миколайчук отримала відзнаку «Кращому випускнику».

 

Любов Бідюк демонструє свої вироби разом зі своєю чотирирічною донечкою Таєю.

Фото Ольги ТОКОВОЇ.