Греція, одержавши бридж-кредит у розмірі 7,16 мільярда євро з коштів Європейського стабілізаційного фонду, почала роздавати борги. Міністерство фінансів країни перерахувало Міжнародному валютному фонду понад 2 мільярди євро і Європейському центральному банку 4,2 мільярда. Уряд одразу повернув заборгованість у розмірі 500 мільйонів євро й власному Центробанку.

Офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що Афіни повністю погасили протерміновану заборгованість перед фондом. З огляду на цю важливу обставину основний кредитор висловив готовність допомагати уряду Греції коштами й надалі. Єврокомісар з економічних і фінансових питань П’єр Московісі повідомив, що міжнародні кредитори, у разі сумлінного виконання Грецією всіх умов договору, переглянуть свої вимоги до виплати подальших боргів.
Переговори між кредиторами й Грецією про умови й суми третього пакета фінансової допомоги мають завершитися до 6 серпня, сам договір може бути підписано до середини наступного місяця. 20 серпня Афіни мають виплатити ЕЦБ черговий транш боргу в розмірі 3,2 мільярда євро.