Учора Президент Петро Порошенко побував у Сєверодонецьку, де привітав громадськість з річницею визволення населених пунктів півночі регіону від російської окупації та представив нового очільника Луганської обласної військо-цивільної адміністрації. Інтрига призначення на цю посаду трималася до останньої хвилини і ось, нарешті, стало відомо, що керівником Луганщини став відомий волонтер Георгій Тука (на знімку праворуч).

Оскільки кандидатура Георгія Туки була схвалена Кабінетом Міністрів уже коли делегація перебувала на шляху до Сєверодонецька, то свій указ про його призначення Президент підписав прямо у залі.
У присутності громадськості Петро Порошенко сформулював завдання, над якими повинен працювати Георгій Тука та його команда. Насамперед йдеться про боротьбу з корупцією — разом зі Збройними Силами, СБУ і громадськими організаціями регіону. «Сьогодні ми перестали замовчувати тему корупції, і світло спрямовується туди, де корупціонери роблять свою чорну справу», — сказав Петро Порошенко. Крім того, потрібно прискорити створення логістичних центрів на лінії розмежування та відновлення зруйнованої за час бойових дій інфраструктури.
Георгій Тука своєю чергою подякував за довіру і висловив сподівання на допомогу та довіру жителів Луганщини. А що така довіра вже є, свідчить той факт, що лише за день Г. Тука вже отримав три інвестиційні проекти щодо економічного зміцнення Луганщини.
З нагоди річниці визволення частини Луганщини від окупації Президент нагородив військовослужбовців та волонтерів, які наближали перемогу, та й сьогодні боронять рідну землю.
П. Порошенко багато говорив про Збройні Сили, порівнюючи їх з тим, якими вони були рік тому і якими стали нині. «Сьогодні українська армія за своїм духом — найсильніша армія в Європі», — переконаний Президент.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).