У засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області, яке відбулося під головуванням народного депутата Миколи Паламарчука, взяли участь дванадцять народних депутатів — членів комісії. Парламентарії заслухали представників МВС, СБУ, Генпрокуратури, Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби України щодо трагічних подій у Мукачевому.
Зокрема, старший слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Попов повідомив, що ГПУ оголосила про підозру шести бійцям «Правого сектору» у зв’язку з подіями в Мукачевому, що сталися 11 липня цього року. 
Представник Генпрокуратури також повідомив про відкриття кримінального провадження, у рамках якого розслідують і протиправні дії бійців «Правого сектору», і дії міліціонерів, які прибули на місце стрілянини у Мукачевому.
Як повідомили в секретаріаті ТСК, за результатами заслуховування інформацій члени комісії одностайно ухвалили рішення про звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням про відсторонення керівництва органів внутрішніх справ Закарпатської області від обійманих посад на час розслідування мукачівських подій та недопущення переведення цих людей на інші посади.
Аналогічне звернення було скеровано і до голови СБУ Василя Грицака з пропозицією вивести до резерву колишнього тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління СБУ у Закарпатській області Валерія Гелетея та відсторонити на час розслідування інциденту керівника Мукачівського районного відділу СБУ.
Члени ТСК також підтримали пропозицію про звернення до Генерального прокурора України Віктора Шокіна з проханням забезпечити зустріч членів комісії із затриманими членами «Правого сектору» для того, щоб почути їхню точку зору про події.
Крім того, комісія проголосувала за звернення до ГПУ щодо додаткового вивчення матеріалів кримінального провадження, порушеного за фактом контрабандного тунелю через кордон у Закарпатській області.
Наступне засідання ТСК відбудеться 5 серпня.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.