Центральна виборча комісія оголосила попередження 54 кандидатам у народні депутати по 205-му виборчому округу. Щоправда, причиною стало порушення строків відкриття рахунків виборчих фондів, а не інші серйозні порушення виборчого законодавства.

ЦВК скаргу голови партії «Демократичний альянс» Василя Гацька, в якій містилися докази підкупу виборців на чернігівському окрузі, повернула скаржнику, бо її було «оформлено без дотримання відповідних вимог».
Комісія все-таки розглянула питання про ймовірний підкуп виборців роздаванням продуктів, але через відсутність рішень судів з цього приводу не змогла ухвалити жодного рішення. Водночас Чернігівський адміністративний суд не побачив у діях кандидатів порушень закону, адже продукти роздавали не від самого кандидата, а від благодійного фонду його імені, а соціальні угоди з видачею 400 гривень також підписували не з одним із кандидатів, а з його людьми.
Міліція бачить прямий підкуп виборців, журналісти бачать, сотні людей, що стоять у чергах і підписують угоди,  а ось суд — не бачить...
У середу чернігівці, які стоять годинами у чергах за отриманням продуктових наборів від одного з кандидатів, перекрили дві дороги у місті. Вони протестували проти дій міліції, яка зупинила автомобілі з продуктами, що прямували до наметів. Управління МВС у Чернігівській області поставило ультиматум двом провідним кандидатам у депутати: зупинити прямий і непрямий підкуп виборців, у тому числі прибрати намети, з яких роздають продукти. Поки що ультиматум не виконано.
Голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв звернувся до Президента та до виборців: «Як один із керівників області вважаю, що використання адмінресурсу є нехтуванням принципами державного управління, що розхитує стабільність у краї та віру людей у дотримання державою принципів демократії та свободи. Наполягаю на тому, що правоохоронні органи мають перевірити правомірність роздавання продуктів благодійним фондом «Укроп», що використовує символіку та логотип, ідентичні тим, які має у своїх агітаційних матеріалах дніпропетровський бізнесмен Корбан». Однак станом на сьогодні реакції на звернення голови облради немає.

Чернігів.