Наші дівчата стріляють чудово!

Стрільба (кульова і стендова). Марібор (Словенія). Чемпіонат Європи. Жіноча збірна України (Олена Костевич, Катерина Зеленська, Оксана Камінська) виборола золоту медаль у стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 м. А наш лідер, олімпійська чемпіонка Олена Костевич, посіла третє місце в індивідуальних змаганнях на такій само дистанції.

До Стамбула в доброму настрої

Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур. 23 липня.
«Волинь» — «Шахтар». 1:4. Луцьк. Стадіон «Авангард». 8 180 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Матей, 43 (п) — Тайсон, 25, Тейшейра, 40, 55, Едуардо, 90+3.
Немає сумніву, що Мірча Луческу побудував гру підопічних саме в такому тактичному ключі, яким він скористається  в Стамбулі наступного вівторка в матчі третього відбірного раунду Ліги чемпіонів проти «Фенербахче».
Отже, протягом більшої частини матчу «гірники» грали на контратаках. І робили вони це із задоволенням і переконливо. Хоча «Волинь» намагалася відповідати гострою грою. Різниця в підготовці на нинішньому етапі лучан і «гірників», котрі форсували ігрову форму до старту у відборі Ліги чемпіонів, досить помітна. І вона явно на користь донеччан.
Вони, як ми вже наголосили, хоч і діяли другим номером, були справжніми господарями зустрічі. Два м’ячі забив Алекс Тейшейра (на знімку) — найкращий бомбардир попереднього чемпіонату. Нинішнього — за два тури бразилець відзначився вже чотири рази.
Сподіваємося, що ця перемога додасть сил підопічним Луческу в Стамбулі, куди вони вирушать у доброму настрої. А ми з вами за них уболіватимемо гуртом. До речі, поєдинок у Луцьку через застуду пропустив капітан «гірників» Даріо Срна. Однак до матчу проти «Фенербахче» хорват буде в повній бойовій готовності.
Ну, а тур національного чемпіонату продовжиться сьогодні, відбудуться чотири матчі: (17:00) «Говерла» — «Ворскла»; (17:00) «Карпати — «Сталь»; (19:30) «Динамо» — «Олімпік»; (19:30) «Зоря» — «Металіст».
Завтра гратимуться завершальні поєдинки: (19:30) «Олександрія» — «Металург»; (19:30) «Дніпро» — «Чорноморець».

Визначилися суперники для «Зорі» і «Ворскли»

Бельгійський «Шарлеруа» в матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи на виїзді переграв ізраїльський «Бейтар» із Єрусалима (4:1). Загальний рахунок протистояння — 9:2. Отже, бельгійці пройшли до третього раунду кваліфікації, де зіграють проти луганської «Зорі».
Також визначився суперник полтавської «Ворскли» — ним стане словацький клуб «Жиліна», котрий виграв у «Дачії» (Молдова) — 4:2 (перша зустріч також була за словаками — 2:1).
Матчі третього раунду відбудуться 30 липня і 6 серпня. За результатами жеребкування українські клуби перші матчі проведуть на виїзді.

Перша ліга починає в неділю

Учасники чемпіонату України з футболу в Першій лізі (16 клубів) 26 липня зіграють перший тур. «Миколаїв» — «Авангард» (Краматорськ). «Нафтовик» (Охтирка) — «Десна» (Чернігів). «Динамо-2» (Київ) — «Тернопіль». «Полтава» — «Суми». «Геліос» (Харків) — «Черкаський Дніпро». «Нива» (Тернопіль) — «Гірник-Спорт» (Комсомольськ, Полтавська область). «Зірка» (Кіровоград) — «Оболонь-Бровар» (Київ). «Іллічівець» (Маріуполь) — «Гірник» (Кривий Ріг).

Фото Євгена КРАВСА.