Японія продовжує вражати уявлення щодо можливості «запровадження» роботів у повсякденне життя. Днями в одному з парків Нагасакі відкрився унікальний готель Henn-na, в якому 90 відсотків усіх послуг надають механічні андроїди.

Наприклад, зустрічатимуть вас робот-динозавр, який чудово розмовляє англійською, та робот-дівчина на ім’я Actroіd, яка пояснить умови заселення та допоможе зареєструватися японською. Робот-портьє проведе мешканця до номера і віднесе багаж. Ключів до дверей номерів готелю не потрібно: спеціальний монітор «зчитає» ваше обличчя і звірить його зі знімком, зробленим під час заселення.
Роботи тут всюдисущі й усе вміють: прибирають, приносять замовлення, допомагають підключити різні гаджети, повідомляють новини. В кожному із 72 номерів готелю постійно перебувають механічні помічники. З людей тут — тільки адміністратори, кухарі та директор.
Адміністрація парку вважає, що готель дуже швидко стане популярним. Адже і вартість номерів у ньому доступна. Наприклад, двомісний коштує в еквіваленті лише 73 долари, що для Японії зовсім недорого. Водночас і японці, і туристи неодмінно захочуть зупинитися в готелі майбутнього. Причому недалекого. Власник Henn-na Хідео Савада планує наступного року відкрити такий готель у Великобританії, а з часом — по всьому світу.

Вл. інф.