У цьому впевнений народний депутат, член фракції Блоку Петра Порошенка Валерій Пацкан. Як повідомляє його прес-служба, такі висновки парламентарій зробив на підставі інформації, отриманої під час роботи Тимчасової слідчої комісії парламенту, секретарем якої він є.
Чому представники різних правоохоронних структур, володіючи інформацією про заплановану зустріч, не вжили заходів, цікавиться народний обранець. За його словами, чутки про таку обізнаність підтвердив, у тому числі, й один із правоохоронців, продемонструвавши членам ТСК смс-повідомлення з контактними номерами, які напередодні інциденту надіслали помічнику народного депутата Михайла Ланьо. 
В. Пацкан також зазначив, що відео, яке потрапило в мережу, є змонтованим, і досі немає відповіді, звідки в народного депутата Мустафи Найєма, котрий перший його оприлюднив, з’явилися ці кадри. Адже це — оперативна зйомка.
Членам ТСК вдалося поспілкуватися із 25 прямими чи опосередкованими учасниками конфлікту на Закарпатті. Зокрема, з керівником «Правого сектору» Олександром Сачком, народним обранцем М. Ланьом, екс-керівниками правоохоронних структур... На наступне засідання запросили Дмитра Яроша, Віктора Балогу та Мустафу Найєма, домовилися про зустріч із затриманими представниками «Правого сектору».
Наступне засідання ТСК призначено на 5 серпня.
Ужгород.