Це стратегічне завдання, яке має бути виконано
Учора в. о. Президента, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України. На полігоні також були присутні в. о. міністра оборони України Михайло Коваль, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Куцин, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Анатолій Пушняков, т. в. о. глави адміністрації Президента Сергій Пашинський.
Двадцять перше століття «показало безліч локальних і системних конфліктів», і нині сучасна країна не може існувати без сучасної армії, зауважив під час брифінгу в смт Десна    О. Турчинов.
Він зазначив, що останніми роками ставлення і фінансування  Збройних Сил України відбувалося «за залишковим принципом». Протягом останніх чотирьох років, сказав О. Турчинов, українську армію «системно знищували на замовлення іншої країни, роззброювали, звільняли найкращі кадри».
За словами в. о. Президента, коли розпочалася агресія проти нашої держави та окупація Криму, Україна «відчула серйозні проблеми у Збройних Силах», і нині армію «фактично відновлюємо з нової відмітки».
«За короткий термін Збройні Сили України було приведено до стану повної бойової готовності, і сьогодні на порядку денному стоїть завдання переозброєння Збройних Сил», — заявив він.
За словами О. Турчинова, на полігоні було продемонстровано перспективні зразки зброї — від стрілецької до найсучасніших танків, і найважливішим є те, що вони виробляються на українських підприємствах. «Це зразки української зброї, найкращої зброї, яка захищатиме нашу країну», — сказав він.
О. Турчинов також заявив, що оборонно-промисловий комплекс, який «буде відроджуватися і отримає державне замовлення», здатний забезпечити повний замкнутий цикл виробництва. В. о. Президента підкреслив, що, незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, уряд виділятиме кошти не лише для утримання армії, а й на її переозброєння. «Це стратегічне завдання, яке має бути виконано», — наголосив він.
На полігоні відбулася демонстрація бойових можливостей української зброї, перспективних зразків, що планується передати на озброєння Збройних Сил України, зокрема, стрілецької зброї, засобів захисту, зв’язку, амуніції, зброї ураження. Проведено вправи перевірки бойових та ходових можливостей військової техніки.
Прес-служба Верховної Ради України.
Директор ТОВ «Тактичні системи» Костянтин Хуршудян демонструє нове стрілецьке озброєння в. о. Президента України, Голові Верховної Ради Олександру Турчинову, т. в. о. глави адміністрації Президента України    Сергію Пашинському, в. о. міністра оборони Михайлу Ковалю (зліва направо на передньому плані).
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.