Проект нового сервісного центру з надання адміністративних послуг мешканцям Київської області презентував цими днями перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

Новий сервісний центр створюють за аналогією до грузинських будинків юстиції, його робота ґрунтуватиметься на абсолютно нових для України засадах. Це висока якість сервісу, відсутність бюрократії та тяганини. Поряд з Київською ОДА найближчим часом зведуть нову будівлю площею 1000 кв. метрів з відкритим простором, із зручним холом, системою електронної черги, можливістю онлайн-реєстрації та сучасним кол-центром. Тут також будуть кафе та ігрова кімната. Для відвідувачів створять максимально комфортні умови.


— В Україні — тотальна корупція в дозвільній системі, — каже перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе. — Лише у Київській області працюють понад 200 фірм, що надають посередницькі послуги на цьому ринку. І майже половина з них пов’язані з керівниками держорганів. Наша мета — викорінити побутову корупцію. Саме тому й запускаємо цей проект.


Викорінення корупції — одне із нагальних питань, що потребує вирішення вже сьогодні, переконані учасники проекту. А мешканці столичної області чи не щоденно стикаються з ситуаціями, коли порушуються їхні права. Чиновники відмовляють їм в оформленні дозвільних документів, відправляють вирішувати питання за чималі гроші до посередницьких фірм. По суті — це корупційні схеми, з якими і доведеться боротися.
Як розповіли організатори, новий сервісний центр на початковому етапі надаватиме майже 30—40 послуг, у яких наявна найбільша корупційна складова. 


Це насамперед будівництво, архітектура, реєстрація прав власності та бізнесу, оформлення закордонних паспортів, екологія. 


Учасники проекту переконані, що не буде жодних посередників та хабарів. Адже головне їх прагнення — створити максимально прозорий сервіс для громадян. У майбутньому загальна кількість послуг для населення досягне кількох сотень.


Надалі єдині стандарти надання послуг планують реалізувати у всій Україні. Нині керівництво Київської обласної державної адміністрації координує свою діяльність у цьому питанні з Одеською ОДА та її очільником Міхеілом Саакашвілі.


— З командою Саакашвілі ми працюємо в єдиному напрямі. Важливо те, що ми робимо все це спільно, — зазначив Лев Парцхаладзе, наголошуючи, що будинки юстиції у Київській та Одеській областях є єдиним проектом.

— Для нас важливо, щоб це був єдиний сервіс, єдиний підхід, єдині стандарти, щоб ми могли надалі реалізувати цей проект по всій Україні. Ми також тісно співпрацюємо з Міністерством юстиції.