Схрон з боєприпасами біля автомобільного мосту через відгалуження Північно-Кримського каналу виявили на Херсонщині. Поруч з ним водії-далекобійники облаштували собі місце для купання. Один з них глянув на берег з води і помітив біля опор штабель з п’яти ящиків. Підозрюючи, що там може бути вибухівка, водій зателефонував до Новотроїцького райвідділу міліції. Звідти надіслали експертів, котрі ящики оглянули. Але замість вибухівки побачили бойові патрони калібру 7,62 до автомата Калашникова, виготовлених ще за часів СРСР. І патронів тут було майже сім тисяч штук!


— Мости місцевого значення у нас регулярно оглядають, і з часу останнього огляду минуло всього кілька днів. Тож висновок простий: ящики з патронами тут з’явилися нещодавно.


Хто і для чого ці боєприпаси привіз, з’ясуємо в ході слідства, — прокоментував ситуацію начальник Новотроїцького райвідділу міліції Сергій Ященко.


Не виключено, що хтось їх украв з військового транспорту для перепродажу і залишив на короткий час у цьому місці, щоб незабаром до нього повернутися. Але пильний далекобійник випередив злочинця.