Старший інспектор батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» Олександр Співачук був сином депутата обласної ради і Верховної Ради четвертого скликання Володимира Співачука. Після закінчення Хмельницького національного університету він пройшов строкову військову службу у внутрішніх військах МВС, де і залишився служити. Паралельно закінчив Національну академію внутрішніх справ. Із початком подій на сході став одним із перших добровольців батальйону «Миротворець».


У бою, пробиваючись із іловайського котла, Олександр зник безвісти. Родина та колеги до останнього сподівалися знайти його живим, але завдяки тестам ДНК було встановлено, що майор Співачук загинув і був похований із військовими почестями в одній із могил дніпропетровського Краснопільського кладовища. Лише в січні його поховали на рідній землі.


Педагогічний колектив Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи № 15 звернувся до міської ради з проханням про встановлення на будівлі навчального закладу меморіальної дошки на честь його випускника Олександра Співачука. А тепер указом Президента майора міліції нагороджено орденом «За мужність» посмертно.


Хмельницький.