На ринках Херсонщини після річної перерви через зрив путини у водах біля окупованого Криму знову з’явилася найдешевша риба — чорноморська хамса. Та дешевою її тепер назвати вже не можна. Хамса, вилов якої налагодили під Одесою та Очаковим, коштує по півсотні гривень за кілограм. Звісно, це вдвічі менше, ніж імпортна скумбрія. Але за таку само суму можна купити кілограм «українського снікерсу» — сало протягом останніх тижнів у регіоні подорожчало з 35 до 50 гривень. З 60 до 70 гривень за кілограм зросла вартість свинини, з 70 до 85 — яловичини. Не падають у ціні й курячі яйця (18—22 гривні за десяток).
Фрукти та овочі доступністю переважно також не радують. Херсонські абрикоси, вартість яких у пік сезону починалася торік від 10—12 гривень за кілограм, нині можна купити по 30—35 — неврожай. Натомість персики з місцевих садів, чия ціна завжди була вищою, ніж абрикосів,  стали дешевшими від них — 15—25 гривень. Повільно, але знижуються ціни на помідори (10—15 гривень за кілограм проти 17—20 двома тижнями раніше), картоплю (2—4 гривні), капусту (3—5), огірки (6—10). Обмаль на ринку полуниць (вони гниють через дощі), тому дешевше, ніж по 40—50 гривень за кіло, їх не продають. А от малина з червневих 140—150 упала до 30—35 гривень.


Українцям, котрі планують відпочивати на азовському й чорноморському узбережжі Херсонщини, слід взяти до уваги, що ціни на ринках курортних сіл і містечок (у липні-серпні вони традиційно б’ють рекорди за кількістю гостей) зазвичай на 30—40 відсотків вищі, ніж навіть в обласному центрі.


Херсонська область.