У вівторок зранку жорстоко побито депутата Запорізької міськради Василя Полюсова. Він тільки-но вийшов з під’їзду будинку, в якому мешкає, коли до 43-річного чоловіка підійшли троє з битками і без зайвих слів пустили їх у діло. Депутата у тяжкому стані госпіталізовано. Звичайно, що не виключена і політична провокація — у Запоріжжі це робилося не раз та й, мабуть, робитиметься надалі. А наразі правоохоронці розгублені, пропагандистські ресурси у всеозброєнні, то чого б не підняти ґвалт про «тиск на Партію регіонів» чи щось подібне. З другого боку, побиття може бути відголоском міжкланової боротьби у самій парторганізації.
Адже на Запоріжжі ось уже протягом майже десяти років головним ворогом Партії регіонів була... сама Партія регіонів. Котра «у кращі часи» — якщо судити, часом, за прямо протилежними рішеннями облради і міськради, складалася щонайменше з двох, а то й цілих п’яти партій. Потім — з приходом голови облдерж-адміністрації Бориса Петрова, партійні структури області — в результаті безжальної «зачистки» — вишукували під так званий клан Кальцева—Петрова (Володимир Кальцев був на той час секретарем Запорізької міськради). Затим настала ера «смотрящего» Євгена Анісімова, коли з партії «залізом і прокуратурою» вичищали вже активних прибічників згаданих добродіїв. А нещодавно в обласній парторганізації з’явилося нове керівництво (народний депутат Сергій Кальцев) і, відповідно, почалися чергові процеси партійного реформування. Не виключено, що люди з битками якимось чином стали одним із напрямів внутрішньопартійної боротьби.
Окрім того — і це відзначають місцеві фахівці з галузі пасажирських перевезень,  — цілком ймовірний і бізнес-слід у побитті депутата. Василь Полюсов є не останньою людиною в системі депутатського контролю за згаданими перевезеннями. Останні ж у місті, за багатьма оцінками, стали мало не найкорумпованішою чи навіть найкриміналізованішою галуззю міського господарства. Де побори, «відкати» та інші незаконні фінансові операції є фактично нормою життя. Про що запорізькі газети ледь не щотижня пишуть, як про остогидлу буденність. Власне, винних у побитті депутата Полюсова мало б установити слідство, однак сподівань, що це станеться швидко, на жаль, ні в кого у місті немає. Бо поточний момент тому не сприяє...
 
Запоріжжя.