Херсонська обласна рада відмовляється від свого друкованого органу. Її депутати виносять на обговорення сесії ухвалу про ліквідацію тижневика «Наддніпрянська правда плюс», який у різні часи виходив тиражем від тисячі до десяти тисяч екземплярів, та існував у статусі комунального підприємства. Нині газета вже півроку не виходить, і рішення про її закриття лише юридично підтвердить кінець короткої історії цього видання.

Редактор «Наддніпрянської правди плюс» Олег Грушко каже, що на розгляд облради трудовий колектив редакції виносив три варіанти рішення про майбутнє друкованого органу. Перший — його фінансування у паперовому вигляді, на що було потрібно до семисот тисяч гривень на рік. Другий — перехід на електронний формат (150 тисяч гривень на рік). І третій — ліквідація. Отже, засновник схилився до «найекономнішого» варіанту.
До того депутати Херсонської міської ради істотно скоротили фінансування муніципальної газети «Херсонський вісник». Працівників редакції скорочувати не стали, але нині видання виходить в урізаному вигляді — як безплатний додаток до приватного тижневика.


Херсон.