У цьому впевнені представники створеного у Верховній Раді нового міжфракційного об’єднання депутатів «Південь України». До нього ввійшли народні обранці з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей: нині — понад два десятки парламентаріїв. Головою об’єднання обрано представника Одещини Павла Унгуряна, а співголовами — Тараса Кременя та Андрія Гордєєва з Миколаївської і Херсонської областей.


Під час нещодавньої презентації й першого виїзного засідання об’єднання, які відбулися в Одесі, озвучено основні цілі й завдання співтовариства — підвищення обороноздатності регіону, розвиток різних секторів економіки, підтримка децентралізації влади. Як зазначив народний депутат Павло Унгурян, після анексії Криму південні області набувають особливого значення з точки зору оборони країни, а українське Придунав’я посідає окреме важливе місце.


Народні депутати від Одеської області Павло Унгурян, Дмитро Голубов, Сергій Фаєрмарк і Олександр Урбанський, а також їхні колеги, що представляють у парламенті Миколаївську й Херсонську області, провели зустріч із головою Одеської обласної держадміністрації Міхеілом Саакашвілі й головою обласної ради Михайлом Шмушковичем.


Серед першочергових напрямів у роботі з розвитку регіону виділили розвиток автодорожньої структури й реконструкцію доріг Одещини, морегосподарського комплексу й залізничного сполучення в частині залучення інвестицій, посилення авіаційного, транспортного й логістичного потенціалу Придунайського регіону. На наступних зустрічах народні депутати домовилися приділити увагу питанням водопостачання й розвитку ІT-технологій.
Останню тему особливо популяризував Дмитро Голубов. Він запевнив, що українські, і, зокрема, одеські, програмісти мають у світі не менший попит, ніж моряки, у зв’язку з чим, зростає й потреба в якісній освіті.


Підбиваючи підсумки зустрічі, Міхеіл Саакашвілі висловив великий оптимізм стосовно роботи об’єднання. «У цього регіону найкраща депутатська група у Верховній Раді, яку я бачив», — зазначив він. Народні депутати, у свою чергу, висловили впевненість, що створення міжфракційного об’єднання необхідне для країни й відповідає духу часу. Можливо, тому й обрали собі гасло: «Доля України вирішується на півдні».


Одеська область.

 

Виїзне засідання міжфракційної депутатської групи «Південь України».


Фото надано Одеською обласною радою.