У Полтаві співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки обласної міліції викрили ще одну корупційну схему переоформлення інвалідності.


Спочатку на гарячому правоохоронці затримали медсестру місцевої лікарні, котрій інвалід передав «гонорар» у розмірі 1,5 тисячі доларів. Однак у цій злочинній схемі вона виконувала лише посередницьку функцію. Водночас ініціатором, вимагачем і отримувачем неправомірної вигоди, за словами начальника УМВС в області Олега Беха, була 62-річна очільниця одного із закладів медико-соціальної експертизи. За підтвердження певної групи інвалідності вона воліла «зідрати» з людини, у якої немає нирки, півтори тисячі «зелених»...
Під час обшуку в будинку господарі вчинили жорсткий опір правоохоронцям. Чоловік спустив на одного з міліціонерів бійцівського пса, після укусів якого потерпілому довелося отримувати допомогу в медзакладі. Пізніше стало зрозуміло, чому охороняли помешкання так запекло... У ньому, крім документів, які підтверджували корупційну діяльність жінки, оперативники знайшли гранату, заряджений обріз і незареєстровані мисливську рушницю, пістолети з гумовими кулями тощо. Лише за хабарницькою статтею лікарці світить до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Полтава.