Водні види. Казань (Росія). Чемпіонат світу. Синхронне плавання. Український дует Лоліта Ананасова й Анна Волошина виборов бронзові медалі у довільній програмі.
XІІІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Тбілісі (Грузія). Дві золоті медалі здобули наші легкоатлети. Дмитро Нікітін підкорив переможну висоту 2 метри 12 сантиметрів з першої спроби.
Штовхальниця ядра Маргарита Лукашенко в другій спробі показала результат 16 метрів 30 сантиметрів, котрий приніс «золото» і став її особистим рекордом.


Браво, «Зоря», Малиновський — молодчина!


Футбол. Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 30 липня.
«Шарлеруа» (Бельгія) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 0:2. Голи: Малиновський, 70, 89.
«Шарлеруа»: Пеннето, Марінос, Деваст, Мартос, Н’Ганга, Кебано, Марк, Саглик, Стеванс (Гальвес, 74), Пойє, Ндонгала (Фербер, 79). Тренер — Фелікс Маззу.
«Зоря»: Шевченко, Опанасенко, Сіваков, Пилявський, Каменюка, Гордієнко (Любенович, 63), Чайковський (Гречишкін, 81), Караваєв (Петряк, 78), Малиновський, Хомченовський, Будківський. Тренер — Юрій Вернидуб.
Рефері — Раду Петреску (Румунія).
Шарлеруа. «Стад дю П’є». 9 415 глядачів. 14 градусів.
Зрозуміло, що наставник «Зорі» Юрій Вернидуб, як і всі ті, хто спостерігав цей поєдинок, залишився задоволений і результатом, і грою своїх підопічних.
— Нарешті я дожив до того, що можу отримувати задоволення від гри своїх футболістів, — сказав тренер. — Дуже якісно провели матч, просто шикарно. Могли забити ще у першому таймі, але зробили це у другому, хлопці просто молодці.
Була установка — не притискатися до власних воріт, зустрічати суперника ще в центральній зоні, а за можливості, якщо вистачає сил, намагатися їх відразу накривати, створювати тиск та не давати розігрувати м’яч.
Обидва голи хороші. Руслан Малиновський — дуже технічний гравець. Я і торік казав, що у нього велике майбутнє, а те, як він взявся за себе тепер, свідчить про те, що має вирости в хорошого футболіста.
Наскільки ця перемога дасть змогу пройти до наступного раунду? Ще є матч у відповідь, тому нічого ще не вирішено. Цю перемогу потрібно вже забути. Нас чекає нелегка гра зі «Сталлю», потім знову «Шарлеруа». Напевно, буде ротація складу, бо декому треба дати перепочинок.


Ситуація не з кращих...


«Жиліна» (Словаччина) — «Ворскла» (Україна, Полтава). 2:0. Голи: Єлич, 26, Паур, 73. На 63-й хвилині Ковпак не реалізував пенальті (пробив повз ворота).
«Жиліна»: Волешак, Мабука (Шпалек, 19), Вавро, Шкриняр, Летич, Паур, Бенеш (Шкварка, 90+6), Печовський, Качер, Михалик (Вілліан, 83), Єлич. Тренер — Адріан Гуля.
«Ворскла»: Богуш, Сапай, Даллку, Є. Ткачук, Сімінін, Турсунов, Скляр (А. Ткачук, 85), Чеснаков, Громов (Бартуловіч, 77), Ковпак (Бараннік, 80), Шиндер. Тренер — Михайло Сачко.
Вилучено Богуша, 90 (пряма червона картка).
Рефері — Маріо Страхоня (Хорватія).
Жиліна. Стадіон «Під Дубнем». 4 757 глядачів. 18 градусів.
Полтавчани більше працювали на своїй половині і тільки те й робили, що відбивалися від численних навісів словацької команди. І в середині поля наша команда нічого не створювала, а здебільшого намагалися руйнувати наступальні дії суперника. Свого головного козиря — гру флангами — «Ворскла» так і не змогла застосувати.
Натомість «Жиліна» підійшла до зустрічі у відмінному стані, швидко нав’язала свою гру і грамотно діяла на стандартах. Хоч після стартового свистка «Ворскла» намагалася діяти першим номером, але буквально через десять хвилин все стало на свої місця. Словацькі футболісти перехопили ініціативу і почали шукати шляхи до наших воріт. І на жаль, двічі досягли успіху, забивши по м’ячу в обох таймах.
Ще однією неприємністю для нас стало видалення Богуша: воротар пішов на перехоплення за межі карного майданчика й на швидкості жорстко зіштовхнувся з опонентом. Рефері трактував це як фол воротаря й показав йому червону картку. Замін у полтавчан уже не залишалося, і у ворота став оборонець Даллку. Албанець відстояв сім доданих хвилин мужньо.
Михайло Сачко:
— Ми прагнули зіграти від оборони й виходити в контратаки. Але наші футболісти боялися діяти індивідуально, брати на себе ініціативу. В другому таймі ми внесли корективи, почали діяти змістовніше, заробили пенальті. Якби реалізували його, усе могло бути інакше. Але я певен, що ця історія ще не закінчилася. Ми програли сьогодні 0:2, але все ще можна виправити. Скажу, що ми дали «Жиліні» добру фору, але водночас ми маємо зіграти належним чином, і нам до снаги пройти словаків...


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.