За рішенням Національного олімпійського комітету України найкращим спортсменом липня названо п’ятиборця Павла Тимощенка. Наставника спортсмена й одночасно його батька Юрія Тимощенка визнано найліпшим тренером місяця.


Відзначимо, що такого визнання український спортсмен здобув завдяки перемозі на чемпіонаті світу з сучасного п’ятиборства в Берліні (Німеччина). Павло Тимощенко став першим в історії незалежної України чемпіоном світу з сучасного п’ятиборства серед чоловіків.


За результатами світової першості Тимощенко здобув ліцензію на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро у 2016 році.


Ідеї кандидата в президенти ФІФА


Футбол. Президент УЄФА Мішель Платіні, котрий офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на вибори президента ФІФА, збирається включити до своєї виборчої програми ідею про необхідність збільшення кількості команд, котрі братимуть участь у чемпіонаті світу, з 32 до 40.


Французький чиновник планує поділитися своєю пропозицією на жеребкуванні групової стадії Ліги чемпіонів, яка відбудеться 27 серпня в Монако. Раніше Платіні ухвалив рішення збільшити кількість учасників фінальної стадії чемпіонату Європи з 16 до 24.


Окрім того, за даними джерела, Платіні також збирається запровадити білі картки (видалення на 10 хвилин) і заборонити проводити трансфери футболістів, вік яких не досяг 18 років.


Як відомо, вибори нового президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 року.


Роуч готуватиме Постола до бою з Матіссе


Бокс. До поєдинку за вакантний титул чемпіона світу за версією WBC у першій напівсередній вазі Віктор Постол готуватиметься під керівництвом Фредді Роуча.


Про це заявив менеджер боксера Вадим Корнілов. «Віктор прилетів на підготовку до Лос-Анджелеса. Готуватиметься під керівництвом Фредді Роуча і тренера з фізичної підготовки Гевіна Макміллана».
Раніше повідомлялося, що Постол битиметься з Матіссе в США 3 жовтня.


Українське посилення чемпіона Франції


Волейбол. Чемпіон Франції, клуб «Канни», завершив формування складу на новий сезон. Останнім його придбанням стала гравчиня з України, капітан національної збірної 26-річна Надія Кодола. В українському чемпіонаті вона виступала за «Хімік» (Южне).


Кодола стала другою українкою в «Каннах». Першою контракт з французьким клубом підписала кращий ліберо чемпіонату України, гравець національної збірної 22-річна Вікторія Дельрос з тернопільської «Галичанки».


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.