Хокей. Національна збірна України розпочала завершальний етап підготовки до чемпіонату світу в дивізіоні 1 Групи А. Перше заняття наші хокеїсти провели на льоду столичного спорткомплексу АТЕК.

Тренуванням керував Костянтин Симчук (на знімку), у минулому — багаторічний воротар національної команди. Участь у ньому взяли 12 виконавців, котрі завершили сезон у своїх клубах.

Воротарі — Вадим Селіверстов («Астана», Казахстан), Євген Напненко, Андрій Безхлібний (обидва — «Білий Барс», Біла Церква); оборонці — Володимир Алексюк, Ігор Кугут (всі — «Білий Барс»), Руслан Борисенко, Денис Ісаєнко (обидва — «Компаньйон-Нафтогаз», Київ), Юрій Наваренко («Гомель», Білорусь); нападники — Артем Бондарєв («Білий Барс»), Сергій Черненко, Артем Гніденко, Дмитро Німенко (всі — «Компаньйон-Нафтогаз»).

Передбачалося, що тренуватимуться ще двоє оборонців. Але Олександр Побєдоносцев з російського «Титана» прибув лише вчора. А Дмитро Толкунов з «Білого Барса» участі у зборі, швидше за все, не братиме.

— Тепер працюємо над відновленням оптимальних фізичних   кондицій, — розповів       К. Симчук.  — Адже гравці довго не мали льодової практики. Заняття в Києві триватимуть до 5 квітня. Потім  (7 або 8 квітня) збір продовжимо в Донецьку...

У донецькому Палаці «Дружба» з’являться основні сили національного колективу, зокрема гравці ХК «Донбас». А заняттями керуватиме наставник збірної Андрій Назаров.

Нагадаємо, що світовий чемпіонат відбудеться в Кореї (20—26 квітня). А суперниками українських хокеїстів будуть господарі турніру, а також збірні Австрії, Японії, Словенії та Угорщини. Дві найкращі команди за підсумками змагання здобудуть право виступати у Вищому дивізіоні світового хокею.

Дорогою до Кореї збірна України збирається завітати до Хабаровська (Росія), щоб зіграти в турнірі за участю команди Японії, а також двох клубів КХЛ — хабаровського «Амура» і «Адмірала» (Владивосток).

Фото з www.fhu.com.ua.