Сьогодні держсекретар США Джон Керрі планує зустрітися з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, щоб обговорити ситуацію на Донбасі. Переговори відбудуться на «полях» форуму АСЕАН у Куала-Лумпурі, йтиметься про стан виконання Мінських домовленостей.

 


Глави зовнішньополітичних відомств РФ і США вже зустрічалися цього тижня у тристоронньому форматі — з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейра (на знімку) у Досі (Катар), де обговорювали ситуацію в Сирії. Утім, досягнути домовленостей не вдалося. Головним спірним аспектом залишається питання про подальшу долю президента Сирії Башара Асада. Крім цього, російська сторона виступила проти нещодавнього рішення США стосовно можливих авіаударів по урядових силах Сирії з метою захисту загонів сирійської опозиції.


Водночас журналісти продовжують критикувати дії коаліції, що завдає авіаударів по позиціях так званої «Ісламської держави» у Сирії та Іраку. Британська газета «Гардіан», посилаючись на звіт об’єднання незалежних журналістів Aіrwars, днями написала, що під час бомбардувань загинули сотні цивільних осіб. При цьому коаліція офіційно визнає тільки двох жертв. Згідно зі звітом, у кампанії проти «Ісламської держави» внаслідок 52 ударів з повітря загинули щонайменше 459 чоловік, не причетних до бойових дій, понад 100 із яких — діти. За час кампанії, яка триває ось уже майже рік, всього було завдано понад 5 700 авіаударів.


Фото прес-служби Держдепартаменту США.