У центрі Вашингтона встановлено пам’ятник жертвам Голодомору 1932—1933 років в Україні. На події були присутні посол України в США Валерій Чалий (на знімку в центрі), автор проекту «Поле пшениці» Лариса Курилас (третя ліворуч), голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків (третій праворуч), а також представники архітекторської і будівельної компаній Hartman-Cox та Forrester і ливарні — Laran Bronze.

 

 

2006 року Конгрес США дозволив збудувати такий пам’ятник на федеральній землі округу Колумбія. Відтоді тривала робота над реалізацією проекту. Урочисте відкриття монумента плановано провести 7 листопада цього року.


До речі, напередодні посол України в США Валерій Чалий вручив вірчі грамоти президентові США Бараку Обамі. В ході офіційної церемонії дипломат подякував за всебічну підтримку України та побажав американському народові миру і процвітання. У свою чергу американський президент запевнив, що Сполучені Штати залишаються відданими підтримці українського народу.


(За інформацією посольства України в США).


Фото Посольства України в США.