Днями близько 1700 нелегальних мігрантів вкотре спробували потрапити до вантажного термінала Євротунелю, повідомила французька поліція.

Цього разу влада впоралася із ситуацією більш ефективно. До місця події стягнули додаткові загони сил безпеки і поліції спеціального призначення. За повідомленням правоохоронців, поки що точно не відомо, чи вдалося комусь із мігрантів потрапити у вантажівки, які прямували до Великої Британії. Раніше французька поліція казала, що, за наявними в неї даними, 70% мігрантів, які прибувають у Кале, залишають його через чотири місяці.

«Вони не можуть визначити, виїжджають ці мігранти в інші райони Франції чи потрапляють до Великої Британії», — заявив начальник поліції графства Кент Алан Пафслі парламентському комітету з питань внутрішньої політики.


За даними французької влади, на початку липня на околицях Кале було близько трьох тисяч мігрантів, в основному нелегально прибулих до Франції з Ефіопії, Еритреї, Судану та Афганістану. Майже щоночі вони роблять спроби пробратися до Великої Британії. Від початку літа внаслідок таких спроб загинули вже дев’ять мігрантів, інформує Бі-бі-сі.