У парламенті готують зміни в систему роботи сфери житлово-комунальних послуг. Законопроект, розроблений народними депутатами від Блока Петра Порошенко «Солідарність» — Олексієм Гончаренком і Дмитром Андрієвським, уже прийнято у першому читанні. Він удосконалить механізм надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, зокрема, зобов’язує ЖЕКи звітувати перед громадянами за цільове використання коштів і про зроблене. На думку розроблювачів, це дасть змогу мешканцям контролювати якість виконання послуг і доцільність тарифів.


Виступаючи на підтримку свого законопроекту, Олексій Гончаренко зазначив: «Фактично — це звільнення мільйонів українців від маленької, але дуже важкої й страшної тиранії експлуатаційних контор».


«Нині вони виставляють людям рахунки за так звану послугу утримання будинків і прибудинкових територій (УБПТ), не даючи можливості побачити акт виконаних робіт, — заявив О. Гончаренко, звертаючись до своїх колег. — Фактично, людина отримує рахунок щомісяця, незалежно від того, були надані послуги по його будинку (прибирання, поточний ремонт, підтримка комунікацій у порядку) чи ні. І це відбувається по всій країні». Законопроект, за словами парламентарія, пропонує ЖЕКам нараховувати платежі УБПТ тільки після того, як люди підпишуть акт виконаних робіт.


Одеська область.

 


На знімку: народний депутат Олексій Гончаренко.


Фото прес-служби О. Гончаренка.