Соціалісти України обрали нового голову партії. На засіданні ІІ етапу ХХ позачергового з’їзду СПУ, що відбувся нещодавно в Києві, делегати віддали свої голоси за першого секретаря Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України Миколу Садового.

На своїй прес-конференції в Кіровограді голова СПУ запевнив, що соціалісти остаточно очистилися від пристосуванців, зрадників інтересів народу, і є партією європейського типу, яка представляє інтереси простих людей. В партії нині немає олігархів, але є підприємці та бізнесмени, запевнив він. Не будуть допущені олігархи й до керівництва партії.


Головний соціаліст переконаний, що запроваджена в державі тотальна приватна власність викинула народне господарство на задвірки цивілізації. Сумнівається він і в спроможності чинного уряду провести соціально-спрямовані реформи. Бізнес продовжує посилено зростатися з владою, що є основною причиною корупції, а трудящі, населення України відсторонені від реальної влади. У такій ситуації, в активній стадії підготовки держави до виборів депутатів місцевих рад соціалісти, на думку М. Садового, боротимуться за реальну передачу права і влади місцевим громадам. Основне завдання СПУ на виборах — привести до місцевих рад чесних, порядних людей і відсторонити від влади корупційний бізнес.


Доктор наук, професор М. Садовий продовжить займатися науковою та викладацькою роботою. Керувати партією новому лідеру допомагатиме нова команда, колегіально.


Як повідомила прес-служба обкому партії, попередній голова Микола Рудьковський виявив бажання залишити посаду через незадовільний стан здоров’я.


Кіровоград.

 

Довідково

Микола Ілліч Садовий — 1947 р. н., народний депутат України четвертого та п’ятого скликань, доктор педагогічних наук, проректор із наукової роботи, професор кафедри фізики та методики її викладання, завідувач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, президент Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти. Він також депутат Кіровоградської міської ради.

 

ЦИТАТА

Микола Садовий: «Ми орієнтуємося на людей, які живуть на заробітну плату: лікарів, вчителів, ринковий пролетаріат, тих, хто працює на землі».

 

Микола Садовий (праворуч) з відомим українським економістом Андрієм Новаком, під час зустрічей останнього з кіровоградськими студентами.


Фото з архіву автора.