Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Матчі у відповідь. 6 серпня.


«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Шарлеруа» (Бельгія). 3:0. Голи: Любенович, 58, 68 (п), Малиновський, 90+3. Перший матч — 2:0.


«Зоря»: Шевченко, Опанасенко, Сіваков, Пилявський, Каменюка, Гордієнко, Чайковський (Любенович, 46), Караваєв (Гречишкін, 59), Малиновський, Хомченовський, Будківський (Петряк, 69). Тренер — Юрій Вернидуб.


«Шарлеруа»: Пенетто, Марінос, Деваст, Віллемс, Буленгер (Нганга, 58), Саглик, Марк, Герарц (Стівенс, 61), Фербер (Ндонгала, 43), Кебано, Пойє. Тренер — Феліс Маззу.


Рефері — Андріс Трейманіс (Латвія).


Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 7 000 глядачів. 26 градусів.


Попри переконливий результат у гостях, футболісти «Зорі» дуже відповідально поставилися до київського поєдинку. Зіграли на високому рівні в усіх компонентах.


Хочеться побажати луганській команді і її дуже симпатичному тренеру не збавляти упевненої ходи в турнірі. Матчі з «Шарлеруа» показали нам високий потенціал «Зорі».


Украдене свято


«Ворскла» (Україна, Полтава) — «Жиліна» (Словаччина). 3:1. Голи: Шиндер, 68, Євген Ткачук, 90+1, Турсунов, 101(п), Вільям, 120+1. Перший матч — 0:2.


«Ворскла»: Непогодов, Сапай, Євген Ткачук, Даллку, Симінін (Пердута, 46), Скляр (Міщенко, 86), Андрій Ткачук, Турсунов, Ковпак, Бартулович (Баранник, 60), Шиндер. Тренер — Василь Сачко.


«Жиліна»: Волешак, Шпалек, Вавро, Шкриніар, Летич (Гучко, 118), Паур, Печовський, Мігалик (Вільям, 78), Бенеш (Шкварка, 73), Качер, Єлич. Тренер — Адріан Гуля.


Вилучено Шпалека, 100 (друге попередження).


Рефері — Аліяр Агаєв (Азербайджан).


Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 18 200 глядачів. 23 градуси.


За драматургією це був просто божевільний поєдинок. І дуже прикро, що ми були близькими до заслуженого свята. Але його в нас мов поцупили останньої миті і не без допомоги оборони «Ворскли». Суперник, котрий перебував у меншості, не зупинився і вигриз потрібний для себе результат.


Хоча «Ворскла», здавалося, вже здійснила диво. Хоча багато хто скептично прореагував на слова Василя Сачка після програного поєдинку в Словаччині, коли тренер пообіцяв не складати зброю, спробувати виправити ситуацію і поборотися за загальну перемогу.


Полтавчани грали першим номером, атакували завзято, проявили характер. Але забивати почали лише в середині другої половини. Обидва м’ячі, котрі подарували овертайм, були ефектно забиті головою, і щоразу результативні передачі робив невтомний Даллку.


А потім була щаслива мить, коли Турсунов упевнено реалізував пенальті. Понад те, перед цим гості ще й залишилися в меншості. Здавалося, зірка вдачі яскраво засяяла для нас. Однак, на жаль, вона засліпила нас і надто футболістів «Ворскли». Втім, їх дуже шкода, бо переконливою грою і величезною самовіддачею вони більше заслужили на вихід до плей-оф...


* * * 


Учора в Ньоні (Швейцарія) відбулося жеребкування пар етапу плей-оф єврокубків.


Ліга чемпіонів (матчі відбудуться 18/19 і 25/26 серпня). Донецькому «Шахтареві» випало грати з «Рапідом» (Австрія, Відень).


Ліга Європи (20 і 27 серпня). Луганська «Зоря» поміряється силами з «Легією» (Польща, Варшава).

 


На знімку: Желько Любенович, котрий забив два м’ячі бельгійцям.