Щорічно до Дня будівельника в Україні визначають найкращих галузевих фахівців за підсумками минулорічних новобудов. Мета конкурсу — передусім сприяти поліпшенню якості будівництва, узагальнювати й поширювати передовий досвід та відзначення вдалих проектних рішень і об’єктів, виконаних з високою якістю.

— На вас, справжніх фахівців, покладається вся країна, — зауважив у вітальному слові до будівельників віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, — адже ваша майстерність і наполеглива праця, застосування сучасних матеріалів та впровадження прогресивних технологій — запорука економічного зростання держави та підвищення добробуту українців. Саме будівництво є тим локомотивом, який витягує нашу економіку і створює робочі місця.


Переможців конкурсу визначили в чотирьох номінаціях: об’єкти житлового будівництва; виробничого призначення; інженерно-транспортної інфраструктури та громадського призначення. Серед найкращих — житлові новобудови з Києва, Дніпропетровська, Івано-Франківська. З-поміж виробничників відзначили ВАТ «Запоріжсталь», Дністровську ГАЕС, міжнародний аеропорт «Харків» та інших.


Між іншим, цьогоріч у Державному фонді регіонального розвитку на будівельні проекти передбачено три з половиною мільярда гривень. Ще мільярд передбачено у фонді капітального будівництва. Це означає, що галузь оживає, економіка відроджується, країна будується.


Вл. інф.