Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави адміністрації Президента Віталій Ковальчук (на знімку). За його словами, державні заходи заплановані на 23 та 24 серпня. «23 серпня відзначатиметься День прапора. О 9-й годині ранку на Софійській площі відбудеться церемонія підняття Президентом Державного прапора України. У той же час знамено піднімуть в усіх обласних та районних центрах, усіх військових частинах та дипломатичних представництвах», — зазначив Віталій Ковальчук. На Софійській площі три дні триватиме виставка прапорів-реліквій, передбачається також проведення меморіальних заходів у Парку Слави. О 12-й годині відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті воїнів, загиблих у зоні АТО.

 


«24 серпня, на День незалежності, жодного військового параду з залученням техніки не буде. Натомість на Хрещатику відбудеться Марш Незалежності, у центрі якого — особа воїна, захисника нашої країни, того, кому ми завдячуємо нашою свободою. У Марші візьмуть участь учасники АТО, волонтери та інші», — наголосив Віталій Ковальчук.


Ввечері, як повідомляє офіційне інтернет-представництво, на Майдані Незалежності відбудеться концерт всесвітньо відомого гурту класичної музики «І, culture orchestra» під керівництвом Кирила Карабиця.


Стосовно закону про місцеві вибори (який опубліковано в «Голосі України» в учорашньому номері) В. Ковальчук нагадав, що перегони відбудуться у жовтні 2015 року і завершать процес перезавантаження влади в країні. Окрім того, буде протестована нова виборча система, яка раніше у нас ніколи не застосовувалася. «Дуже важливо, щоб ці вибори пройшли чесно та демократично і забезпечили вільне волевиявлення громадян. Впевнений, що Верховна Рада прийме відповідний Закон щодо посилення відповідальності за підкуп виборців. «Гречані» кандидати не повинні пройти», — зазначив Віталій Ковальчук.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).