Народні депутати з «Самопомочі» навряд чи голосуватимуть за зміни до Конституції у частині децентралізації в першому читанні. Про це повідомив голова фракції Олег Березюк  (на знімку) під час обговорення з експертами конституційних змін.

 

Народний депутат нагадав, що під час направлення цього законопроекту до Конституційного Суду «Самопоміч» голосувала проти. «Нічого не змінилося. Я не приймаю рішення за фракцію, але очевидно, що у депутатів буде така сама позиція», — сказав він.


Щодо змін до Основного Закону в частині судової реформи і прав людини, то, за словами політика, творцям запропонованих змін треба й далі працювати над ними. «Більшість експертів поділяють одні й ті самі думки: запропоновані нам для розгляду зміни є настільки слабкі та недосконалі, що їх не можна голосувати», — зауважив він.


«Сирими» змінами, переконаний О. Березюк, не можна знецінювати Конституцію, і запропонував запозичити практику, коли одне скликання парламенту напрацьовує зміни, а інше їх розглядає.


«Конституція точно не дишло, і двома Майданами доведено, що той, хто хоче зробити з неї дишло, приречений на поразку», — наголосив він.


Водночас народний депутат зауважив: є ризик, що проектом змін до Конституції у частині прав людини відволікатиметься увага від змін у частині децентралізації. «Навіть під час нинішнього обговорення, коли йшлося за цей розділ, де записані відверті нісенітниці — зал емоційно відреагував на них. На це розраховують і маніпулянти, які вносять ці речі, щоб відвернути увагу від усього іншого», — зазначив парламентарій.


Вл. інф.