Іваннівська сільська рада, що в Дубенському районі на Рівненщині, може увійти до складу Дубенської територіальної громади. Таку можливість надала своїм рішенням регіональна робоча група з підготовки перспективного Плану формування територій громад Рівненської області.


До речі, в Іваннівській сільській раді виникла неоднозначна ситуація. Жителі сіл цієї ради висловили бажання об’єднатися з різними територіальними громадами: мешканці Івання, Клещихи та Кривухи — з Дубенською, а Зеленого та Бортниці — з Привільненською.


«Звичайно, потрібно прислухатися до думки жителів сільських рад, адже об’єднання громад повинно відбуватися на добровільних засадах. Проте бажання окремих населених пунктів однієї сільради увійти до різних громад наразі не відповідає вимогам статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», де зазначається, що межі об’єднаної територіальної громади визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об’єдналися», — коментує ситуацію керівник апарату Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.


Загалом у Дубенському районі планують створити вісім територіальних спроможних громад. А ось у Костопільському районі планувалося створення трьох громад, проте буде чотири. У Демидівському районі створять одну територіальну громаду, до якої увійде Пляшевська сільська рада, яка нині належить до Радивилівського району.


Зміни до Перспективного плану об’єднання громад надійшли також із Зарічненського, Здолбунівського, Млинівського, Радивилівського, Рокитнівського та Дубровицького районів.


Рівне.